ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Богоявление в Пловдив

08 януари 2020 11:10, Пловдивска митрополия
Богоявление в Пловдив

На 6 януари, Богоявление, Високопреосвещеният Пловдивски митрополит Николай освети пред катедралния храм "Успение Богородично" в Пловдив бойните знамена на поделенията от Пловдивския гарнизон.

Сред присъстващите бяха: областният управител на област Пловдив Дани Каназирева, кметът на града Здравко Димитров, генерал-майор Явор Матеев, държавници и представители на общинската власт и множество граждани.

След като благослови знамената и воините от строените представителни роти, митрополитът, официалните лица и миряните се отправиха в тържествено литийно шествие, което премина по улиците на Пловдив от катедралния храм „Успение Богородично” до брега на река Марица, предвождано от военния духов оркестър на ВВС.

На бреговете на река Марица множество народ очакваше традиционното хвърляне на кръста във водите. Там Негово Високопреосвещенство отслужи Великия богоявленски водосвет, и хвърли кръста, уловен от 37-годишния Николай Станков от Пловдив.

Духовното тържество завърши с многолетствие, провъзгласено от протодякон Илиян Александров.

Снимки: http://www.plovdivskamitropolia.bg/galery/category/2055-06-01-2020.html

 

 

Снимки

Богоявление в ПловдивБогоявление в ПловдивБогоявление в ПловдивБогоявление в ПловдивБогоявление в ПловдивБогоявление в ПловдивБогоявление в ПловдивБогоявление в ПловдивБогоявление в ПловдивБогоявление в ПловдивБогоявление в ПловдивБогоявление в Пловдив
« предишна новинаследваща новина »