ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Нов параклис "Св. Йоан Рилски" в с. Граф Игнатиево

20 октомври 2010 15:12, Пловдивска митрополия
Празник в с. Граф Игнатиево

В деня на Рилския Чудотворец - 19 октомври - Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай по покана на кмета на с. Граф Игнатиево, енорийския свещеник и църковните настоятели, освети новоизграден параклис в чест на св. Йоан Рилски. Ктитори са семейство Сапови, които изцяло са финансирали изграждането на храма.

Митрополит Николай се обърна с приветствени слова към дарителите и родолюбивите жители на селото, които в нелекото време на финансова криза са успели да изградят храм в чест на всебългарския закрилник преп. Йоан Рилски.

След тържественото освещаване бе изнесена кратка фолклорна програма, в която участие взеха от малки до големи. Митрополит Николай благослови участниците в тържеството и богомолния народ, като раздаде осветени икони на света Богородица - Божигробска.

 

 

Снимки

Празник в с. Граф ИгнатиевоПразник в с. Граф Игнатиево Празник в с. Граф Игнатиево Празник в с. Граф Игнатиево Празник в с. Граф Игнатиево Празник в с. Граф Игнатиево Празник в с. Граф Игнатиево Празник в с. Граф Игнатиево Празник в с. Граф Игнатиево Празник в с. Граф Игнатиево Празник в с. Граф Игнатиево Празник в с. Граф Игнатиево Празник в с. Граф Игнатиево Празник в с. Граф Игнатиево Празник в с. Граф Игнатиево
« предишна новинаследваща новина »