ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Празникът на св. Йоан Рилски Чудотворец - Ден на българския лекар

20 октомври 2010 15:14, Пловдивска митрополия
Молитва за българските медици в деня на св. Йоан Рилски Чудотворец

На 19 октомври Българската православна църква почита паметта на св. Йоан Рилски, небесния покровител на българския народ.

По този повод Негово Високопреосвещенство митрополит Николай отслужи света Литургия в пловдивския храм посветен на преп. Йоан Рилски в съслужение с храмовото духовенство. Въпреки че празникът се падна в работен ден, храмът беше изпълнен с богомолен народ.

Денят на св. преп. Йоан Рилски Чудотворец се чества и като Ден на българския лекар.

Пловдивският митрополит Николай отслужи първия в България молебен за здравето и благопреуспяването на българските лекари и медицински работници. След това освети новопостроения параклис „Св. великомъченик Георги”, намиращ се на входа на База 2 на УМБАЛ „Св. Георги” на „Пещерско шосе”.

На молебена присъстваха медицински работници от двете бази на Университетската болница, директорът на болницата доц. Джамбазов, кметът на район "Западен" г-н Здравко Димитров, пациенти и много гости.

На водосвета и молебена митрополит Николай донесе от Кръстова гора и частицата от светия Кръст за здраве и изцеление на болните, за професионален и личен успех на българските медици.

След тържеството владиката, придружаван от свещеници от пловдивските храмове, посети болнични отделения, благослови пациентите със светия Кръст и им раздаде икони, копия на чудотворната Божигробска икона на св. Богородица.

 

 

Снимки

Молитва за българските медици в деня на св. Йоан Рилски ЧудотворецМолитва за българските медици в деня на св. Йоан Рилски ЧудотворецМолитва за българските медици в деня на св. Йоан Рилски ЧудотворецМолитва за българските медици в деня на св. Йоан Рилски ЧудотворецМолитва за българските медици в деня на св. Йоан Рилски ЧудотворецМолитва за българските медици в деня на св. Йоан Рилски ЧудотворецМолитва за българските медици в деня на св. Йоан Рилски ЧудотворецМолитва за българските медици в деня на св. Йоан Рилски ЧудотворецМолитва за българските медици в деня на св. Йоан Рилски ЧудотворецМолитва за българските медици в деня на св. Йоан Рилски ЧудотворецМолитва за българските медици в деня на св. Йоан Рилски ЧудотворецМолитва за българските медици в деня на св. Йоан Рилски ЧудотворецМолитва за българските медици в деня на св. Йоан Рилски ЧудотворецМолитва за българските медици в деня на св. Йоан Рилски ЧудотворецМолитва за българските медици в деня на св. Йоан Рилски ЧудотворецМолитва за българските медици в деня на св. Йоан Рилски ЧудотворецМолитва за българските медици в деня на св. Йоан Рилски ЧудотворецМолитва за българските медици в деня на св. Йоан Рилски ЧудотворецМолитва за българските медици в деня на св. Йоан Рилски ЧудотворецМолитва за българските медици в деня на св. Йоан Рилски Чудотворец
« предишна новинаследваща новина »