ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Празникът Богоявление в гр. Ловеч

08 януари 2020 16:45, Ловчанска митрополия
Празникът Богоявление в гр. Ловеч

С особена тържественост бе отпразнувано на 06.01.2020 г. Светото Кръщение Господне в град Ловеч. Празникът започна с Архиерейска св. Литургия в катедрален храм „Св. св. Кирил и Методий"- Ловеч, оглавена от Високопреосвещения Ловчански митрополит Гавриил.

Веднага след богослужението на площада пред храма, където бяха строени военни формирования с бойните знамена, и в присъствието на многобройно гражданство бе отслужен Велик водосвет за освещаване на водното естество. Владиката освети бойните знамена и от тук тръгна тържествено литийно шествие към Боявленския мост над река Осъм, където по традиция се извършва ритуално хвърляне на Св. Кръст.

Мнозина не се побояха от ледените води на реката и скочиха за кръста. За поредна година св. Кръст бе уловен от 34-годишният Ивайло Енчев от гр.Ловеч.

 

 

Снимки

Празникът Богоявление в гр. ЛовечПразникът Богоявление в гр. ЛовечПразникът Богоявление в гр. ЛовечПразникът Богоявление в гр. ЛовечПразникът Богоявление в гр. ЛовечПразникът Богоявление в гр. ЛовечПразникът Богоявление в гр. ЛовечПразникът Богоявление в гр. ЛовечПразникът Богоявление в гр. ЛовечПразникът Богоявление в гр. ЛовечПразникът Богоявление в гр. ЛовечПразникът Богоявление в гр. ЛовечПразникът Богоявление в гр. ЛовечПразникът Богоявление в гр. ЛовечПразникът Богоявление в гр. ЛовечПразникът Богоявление в гр. ЛовечПразникът Богоявление в гр. ЛовечПразникът Богоявление в гр. ЛовечПразникът Богоявление в гр. ЛовечПразникът Богоявление в гр. ЛовечПразникът Богоявление в гр. ЛовечПразникът Богоявление в гр. Ловеч
« предишна новинаследваща новина »