ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Богоявление в Асеновград

09 януари 2020 16:59, Пловдивска митрополия
Богоявление в Асеновград

В деня на Светото Богоявление, с благословението на Пловдивския митрополит Николай, Преосвещеният Велички епископ Сионий - игумен на Бачковския и Троянския манастир, отслужи Великия Богоявленски водосвет на брега на река Чая в Асеновград.

След лития от храм "Св. Николай Чудотворец" в града, където бе отслужена празничната света Литургия, епископ Сионий, заедно с градоначалника д-р Христо Грудев и десетки миряни стигнаха до "Пешеходния мост", от който владиката хвърли Богоявленския кръст във водите на реката.

Кръста извади 28-годишният Мартин Пеев. Младият мъж получи награда, връчена от кмета на града, като му пожелаха здраве и благоденствие.

Празненството продължи на централния площад. Там преосвещеният владика освети бойните знамена на Военното формирование в Асеновград. След това управниците на града и духовниците се отправиха към Общината и Общинския съвет, където епископ Сионий поръси помещенията със светена вода и благопожела на всички да управляват с мъдрост. Кметът пък му поднесе подарък - прототипно издание на Рибния буквар.

Снимки: http://www.plovdivskamitropolia.bg/galery.html

 

 

Снимки

Богоявление в АсеновградБогоявление в АсеновградБогоявление в АсеновградБогоявление в АсеновградБогоявление в АсеновградБогоявление в АсеновградБогоявление в АсеновградБогоявление в АсеновградБогоявление в АсеновградБогоявление в АсеновградБогоявление в АсеновградБогоявление в Асеновград
« предишна новинаследваща новина »