ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Ивановден в Хасково

09 януари 2020 17:24, Пловдивска митрополия
Ивановден в Хасково

По установена богослужебна традиция в Пловдивската епархия и тази година на 7 януари, Събор на св. Йоан Кръстител, в катедралния храм „Успение Богородично” в град Хасково бе отслужена света божествена Литургия, възглавена от Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай.

В съслужение с архиерея бяха: Негово Преосвещенство Знеполският епископ Арсений - викарий на митрополита, ставр. ик. Тодор Хаджиев - протосингел при Пловдивска митрополия, ставр. ик. Георги Тодев - архиерейски наместник в гр. Хасково, духовният надзорник свещеноиконом Деян Стоенчев, йеромонах Максим, свещеници от града и митрополитските протодякон Илиян Александров и дякон Ангел Ангелов.

Песнопенията изпълни митрополитският хор ”Св. ап. Ерм” с диригент протопсалт Георги Радев.

Множеството богомолци, изпълнили храма с едно сърце и една уста изповядаха Символа на вярата и казаха Господнята молитва „Отче наш”.

Сред богомолците в храм „Света Богородица” бяха и областният управител д-р Стефка Стефанова, кметът на града Станислав Дечев и представители на общинската власт.

В края на светата Литургия Високопреосвещеният митрополит Николай се обърна към боголюбивите миряни със слово, като ги поздрави с празника в чест на свети пророк и Кръстител Йоан и по повод 142-та годишнина от Освобождението на Хасково от турско робство.

Духовното тържество завърши с многолетствие, провъзгласено от митрополитския протодякон Илиян Александров.

Снимки: http://www.plovdivskamitropolia.bg/galery/category/2056-07-01-2020.html

 

 

Снимки

Ивановден в ХасковоИвановден в ХасковоИвановден в ХасковоИвановден в ХасковоИвановден в ХасковоИвановден в ХасковоИвановден в ХасковоИвановден в ХасковоИвановден в ХасковоИвановден в ХасковоИвановден в ХасковоИвановден в ХасковоИвановден в ХасковоИвановден в Хасково
« предишна новинаследваща новина »