ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

ВЪЗПОМИНАНИЕ по повод 1 година от кончината на митрополит Иларион

21 октомври 2010 16:23, Софийска митрополия
Приснопаметният Доростолски митрополит Иларион

На 28 октомври 2010 г. се навършва ЕДНА ГОДИНА, откакто на 96-годишна възраст във вечна памет просия Негово Високопреосвещенство блаженопочившият и приснопаметен ДОРОСТОЛСКИ МИТРОПОЛИТ ИЛАРИОН.

„Тъй да светне пред човеците светлината ви, та да видят добрите ви дела и да прославят Небесния ваш Отец!" (Мат. 5:16)

Образец на достоен живот, воден свято, праведно и безукорно, изпълнен с истинска аскеза и исихия, всецяло отдаден на Бога. Житейски път, преминал в жертвоготовно служение на св. олтар, разкрасен с ревност към родната Българска православна църква, безброй добродетели и изящно поетично перо. Земен живот, благодатно просветен от мъдростта, вярата, надеждата н любовта, преминал към небесен, в който вкупом с ангелите, светиите и праведниците продължава да благовести и да е в пресвещена служба на Пресветата Троица.

ДОСТОЕН ЧОВЕК! ДОСТОЕН МОНАХ! ДОСТОЕН АРХИЕРЕЙ! ДОСТОЕН ВЕНЕЦ!

ВЕЧНА И БЛАЖЕНА ДА БЪДЕ ПАМЕТТА ТИ, ВЛАДИКО СВЕТИЙ! ДЪЛБОК ПОКЛОН ПРЕД СВЕТЛАТА ТИ ПАМЕТ!

От признателните и предани в Христа духовни следовници

По благочестив и църковен почин на 28 октомври 2010 г. в столичния храм „Св. София" от 08,30 ч. ще бъде отслужена Заупокойна св. Литургия, в края на която към 10,00 ч. ще се извърши определеният чин на панихидата. Приканват се всички, които желаят да отдадат подобаваща молитвена почит на преселилия се от нас йерарх!

 

 

Снимки

ВЪЗПОМЕНАНИЕ по повод 1 година от кончината на митрополит Иларион
« предишна новинаследваща новина »