ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Тържество в СОУ „Цар Симеон Велики”, гр. Видин

22 октомври 2010 14:02, Видинска митрополия
Тържество в СОУ „Цар Симеон Велики”, гр. Видин

На 22 октомври в сградата на СОУ „Цар Симеон Велики”, гр. Видин, с тържествен водосвет бе открит кът, който да показва на преподаватели, ученици, родители и гости на училището за работата на видинското училище по проектите „Учение през целия живот” и „Коменски”.

Водоосвещението и освещаването на този кът бе извършено от архимандрит Поликарп и йеромонах Самуил в присъствието на г-н Венцислав Станев, директор на училището, преподаватели, ученици и гости.

След оросяване с благодатните капки на светената вода, архимандрит Поликарп и г-н Станев откриха експозицията, като прерязаха трикольорната лента.

По проектите „Националните танци – единение в многообразието”, „Учение през целия живот” и „Коменски” се работи съвместно между България, Румъния и Турция, като финансирането е от Европейския съюз.

Програмата по проектите е стартирала на 1 август 2009 г. и продължава до 31 юли 2011 година.

В своето слово архимандрит Поликарп поздрави училищното ръководство и пожела с Божия помощ в СОУ „Цар Симеон Велики” да се работи по все повече и повече проекти, които да благоприятстват за правилното социално и духовно развитие на децата и преподавателите.

Текст: архимандрит Поликарп
Снимки: йеромонах Самуил

 

 

Снимки

Тържество в СОУ „Цар Симеон Велики”, гр. ВидинТържество в СОУ „Цар Симеон Велики”, гр. ВидинТържество в СОУ „Цар Симеон Велики”, гр. ВидинТържество в СОУ „Цар Симеон Велики”, гр. ВидинТържество в СОУ „Цар Симеон Велики”, гр. ВидинТържество в СОУ „Цар Симеон Велики”, гр. ВидинТържество в СОУ „Цар Симеон Велики”, гр. ВидинТържество в СОУ „Цар Симеон Велики”, гр. ВидинТържество в СОУ „Цар Симеон Велики”, гр. ВидинТържество в СОУ „Цар Симеон Велики”, гр. ВидинТържество в СОУ „Цар Симеон Велики”, гр. ВидинТържество в СОУ „Цар Симеон Велики”, гр. ВидинТържество в СОУ „Цар Симеон Велики”, гр. ВидинТържество в СОУ „Цар Симеон Велики”, гр. ВидинТържество в СОУ „Цар Симеон Велики”, гр. ВидинТържество в СОУ „Цар Симеон Велики”, гр. ВидинТържество в СОУ „Цар Симеон Велики”, гр. Видин
« предишна новинаследваща новина »