ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

„Еко бъдеще за нашите деца”

22 октомври 2010 14:33, Видинска митрополия
„Еко бъдеще за нашите деца”

На 22 октомври пред речната гара, гр. Видин, се състоя тържество, посветено на 23 октомври, обявен от Общинския съвет на Видин за Ден на видинската екология.

Мотото на тазгодишната еко-среща бе „Еко бъдеще за нашите деца”. Тя бе съпроводена от фотоизложба на г-н Богомил Петров.

На събитието представител на община Видин бе г-н Митко Велков, който поздрави учениците и приятелите, както и всички радеещи и почитащи екологичния празник на Видин.

От името на Негово Високопреосвещенство представител на деветия Ден на екологията на гр. Видин бе архимандрит Евтимий, енорийски свещеник при катедралния храм. Той поздрави насъбралите се граждани и им пожела здраве и много духовни радости.

По време на празника се състоя награждаването на 10-те най-активни млади еколози за 2009 г., бяха наградени млади еколози, изкачили т. г. връх Миджур, бе представено лице „Българка Северозапад 2010 г.”. Накрая бе приет призив-екообръщение от видинските еколози.

Текст: архимандрит Поликарп
Снимки: архимандрит Евтимий

 

 

Снимки

„Еко бъдеще за нашите деца”„Еко бъдеще за нашите деца”„Еко бъдеще за нашите деца”„Еко бъдеще за нашите деца”„Еко бъдеще за нашите деца”„Еко бъдеще за нашите деца”„Еко бъдеще за нашите деца”„Еко бъдеще за нашите деца”„Еко бъдеще за нашите деца”
« предишна новинаследваща новина »