ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Обновление на храма в с. Каленик, Ловчанска епархия

30 октомври 2010 17:43, Ловчанска митрополия
Обновление на храма в с. Каленик

Ловчанският митрополит Гавриил обнови храм в малко ловешко село.

Каленик е едно от онези села, които в миналото са били предпочитано място за живеене. Обкръжено отвсякъде от гори, тук почвата е изключително плодородна, тя е давала поминък на хората от една минала епоха. Днес селото споделя съдбата на много други български села, останали са само старите хора и няколко групи новозаселили се жители с ромски произход.

Църквичката е малка, но приветлива и чиста. Св. Йоан Рилски и тук не оттегля небесната си грижа над това малко китно селце.

След св. Литургия ловчанският пастироначалник припомни на вярващите притчата за синаповото зърно - синаповото зърно е най-малко, но когато от него израсте злак, той дава сянка за мнозина, така и вярата, тя не е нещо сложно, голямо, но когато я има, винаги може да потърсиш подслон и винаги ще го получиш.

Да не забравяме корените си от вяра и родолюбие.

 

 

Снимки

Обновление на храма в с. КаленикОбновление на храма в с. КаленикОбновлениеЛовчанският митрополит Гавриил извърши обновлението на храмаПървата св. Литургия след обновлениетоСв. ЛитургияСв. Литургия в обновения храмСв. Литургия в обновния храмМитрополит Гавриил дава благословение и нафора на християните
« предишна новинаследваща новина »