ЛЕСТВИЦА

 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Министерският съвет даде на Сливенска митрополия имот в центъра на Сливен

05 ноември 2010 16:28, Сливенска митрополия
Министерският съвет даде на Сливенска митрополия имот в центъра на Сливен

Министерският съвет с Решение № 777 от 1 ноември 2010 г. прехвърли безвъзмездно правото на собственост в полза на Сливенска митрополия, върху имот - частна държавна собственост, намиращ се в гр. Сливен в съседство със сградата на Митрополията, представляващ поземлен имот с площ 356 кв. м, заедно с построената в него сграда на 2 етажа.

На 4 ноември 2010 г. областният управител на Сливен г-н Марин Кавръков и Негово Високопреосвещенство Сливенският митрополит Йоаникий официално подписаха договора за безвъзмездно прехвърляне правото на собственост върху цитирания имот.

След подписването на договора г-н Кавръков заяви, че изпитва огромно удоволствие и радост, предоставяйки безвъзмездно на Сливенска митрополия този имот, защото Българската православна църква заслужава вниманието и грижите на държавата, защото делата й от векове са втъкани в българската душевност и формирането ни като нация.

В отговор Негово Високопреосвещенство митрополит Йоаникий каза: „В този тържествен момент аз изказвам искрената си благодарност на Министерския съвет за направеното безвъзмездно дарение на имот в полза на Сливенска митрополия и на областния управител г-н Марин Кавръков за съдействието това да се случи. Историята помни лошите и добрите неща, които се случват. Този акт на подписване на договора ще се помни с най-добри чувства от днешните и бъдещите поколения на Сливенската епархия”.

 

 

Снимки

Министерският съвет даде на Сливенска митрополия имот в центъра на Сливен
« предишна новинаследваща новина »