ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Архирейска св. Литургия в прослава на св. ап. Йоан Богослов и преп. Арсений Велики в Пловдив

09 май 2020 14:30, Пловдивска митрополия
Архирейска св. Литургия в прослава на св. ап. Йоан Богослов и преп. Арсений Велики в Пловдив

На 8 май, когато Църквата празнува паметта на светия апостол и евангелист Йоан Богослов и преп. Арсений Велики, с благословението на Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай Знеполският епископ Арсений, първи викарий на митрополита, възглави архиерейската св. Литургия в митрополитския храм „Св. вмчца Марина”.

Молитвено участие в светата богослужба взе Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай.

С епископ Арсений съслужиха Констатийският епископ Яков - втори викарий на Пловдивския митрополит, йеромонах Максим, ставр. свещеноик. Тодор Хаджиев - протосингел при Пловдивска митрополия, храмовото духовенство и митрополитските протодякон Илиян Александров и дякон Ангел Ангелов.

Песнопенията изпълни митрополитският хор „Св. ап. Ерм” с диригент протопсалт Георги Радев.

Свещеници и миряни от града изпълниха храма в този ден, както да попросят Божията милост и закрила, така и да поздравят епископ Арсений, който празнуваше и небесния си покровител, и своя имен ден.

По време на Причастния канон свещеноиконом Виктор Христев произнесе проповед за празника на дивните Божии угодници св. ап. и ев. Йоан Богослов и преп. Арсений Велики.

В края на богослужението Високопреосвещеният митрополит Николай се обърна с пастирски слова към епископ Арсений и към изпълнилите храма богомолци.

Духовното тържество завърши с многолетствие, провъзгласено от митрополитския протодякон Илиян Александров.

Снимки: http://www.plovdivskamitropolia.bg/galery/category/2157-08-06-2020.html

 

 

Снимки

Архирейска св. Литургия в прослава на св. ап. Йоан Богослов и преп. Арсений Велики в ПловдивАрхирейска св. Литургия в прослава на св. ап. Йоан Богослов и преп. Арсений Велики в ПловдивАрхирейска св. Литургия в прослава на св. ап. Йоан Богослов и преп. Арсений Велики в ПловдивАрхирейска св. Литургия в прослава на св. ап. Йоан Богослов и преп. Арсений Велики в ПловдивАрхирейска св. Литургия в прослава на св. ап. Йоан Богослов и преп. Арсений Велики в ПловдивАрхирейска св. Литургия в прослава на св. ап. Йоан Богослов и преп. Арсений Велики в ПловдивАрхирейска св. Литургия в прослава на св. ап. Йоан Богослов и преп. Арсений Велики в ПловдивАрхирейска св. Литургия в прослава на св. ап. Йоан Богослов и преп. Арсений Велики в ПловдивАрхирейска св. Литургия в прослава на св. ап. Йоан Богослов и преп. Арсений Велики в ПловдивАрхирейска св. Литургия в прослава на св. ап. Йоан Богослов и преп. Арсений Велики в ПловдивАрхирейска св. Литургия в прослава на св. ап. Йоан Богослов и преп. Арсений Велики в ПловдивАрхирейска св. Литургия в прослава на св. ап. Йоан Богослов и преп. Арсений Велики в Пловдив
« предишна новинаследваща новина »