ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Празник на св. Николай Чудотворец в Пловдив

10 май 2020 13:03, Пловдивска митрополия
Празник на св. Николай Чудотворец в Пловдив

На 9 май Църквата отдава богослужебна почит на свети Николай Мирликийски Чудотворец. Това е денят на пренасяне на светите му мощи в гр. Бари.

В утрото на 9 май Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай бе тържествено посрещнат в храма, посветен на свети Николай Мирликийски Чудотворец в кв. „Христо Смирненски” - район „Западен” на град Пловдив. Архипастирят на Пловдивска епархия възглави светата Божествена Литургия.

В съслужение с митрополита бяха викарните епископи Знеполски Арсений и Константийски Яков, йеромонах Максим, ставр. ик. Тодор Хаджиев - протосингел при Пловдивска митрополия, ставр. ик. Добромир Костов - ректор на ПДАиС „Свв. Кирил и Методий, свещеноик. Деян Стоенчев - духовен надзорник, свещеник Георги Аврамов - председател на храма и митрополитските протодякон Илиян Александров и дякон Ангел Ангелов.

Литургичните песнопения изпълни митрополитският хор „Св. ап. Ерм” под диригентството на протопсалт Георги Радев.

На богослужението присъстваха Кирил Василев – основен ктитор на храм „Св. Николай Мирликийски Чудотворец”, общественици и миряни.

В края на светата Литургия епископ Арсений поздрави митрополит Николай с празника на неговия небесен покровител от името на свещения клир, миряните, архиерейските наместици и епарихийския съвет, като в израз на синовна обич към високопреосвещения епархийски архиерей поднесе букет с цветя и бе възгласено многолетствие за да го съхрани Господ в здраве и сили за много години.

Снимки: http://www.plovdivskamitropolia.bg/galery/category/2158-09-05-2020.html

 

 

Снимки

Празник на св. Николай Чудотворец в ПловдивПразник на св. Николай Чудотворец в ПловдивПразник на св. Николай Чудотворец в ПловдивПразник на св. Николай Чудотворец в ПловдивПразник на св. Николай Чудотворец в ПловдивПразник на св. Николай Чудотворец в ПловдивПразник на св. Николай Чудотворец в ПловдивПразник на св. Николай Чудотворец в ПловдивПразник на св. Николай Чудотворец в ПловдивПразник на св. Николай Чудотворец в ПловдивПразник на св. Николай Чудотворец в ПловдивПразник на св. Николай Чудотворец в ПловдивПразник на св. Николай Чудотворец в Пловдив
« предишна новинаследваща новина »