ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Архиерейска св. Литургия в памет на светите равноапостолни Кирил и Методий в Пловдив

12 май 2020 17:54, Пловдивска митрополия
Архиерейска св. Литургия в памет на светите равноапостолни Кирил и Методий в Пловдив

На 11 май, когато светата Църква и цялата българска земя се прекланят пред светите равноапостолни славянобългарски просветители – св. братя Кирил и Методий, историческият храм „Свв. Кирил и Методий“ в град Пловдив тържествено отбеляза своя храмов празник.

По този повод, с благословението на Високопреосвещеният Пловдивски митрополит Николай, Знеполският епископ Арсений – викарий на митрополита, възглави архиерейската св. Литургия.

С архиерея съслужиха свещеноиконом Виктор Христев, председателят на храма йерей Иван Братоев и митрополитските протодякон Илиян Александров и дякон Ангел Ангелов.

Песнопенията изпълни митрополитският хор „Св. ап. Ерм“ с диригент протопсалт Георги Радев.

В празничния ден храма посетиха ученици, учители и миряни. Всички те отправиха благодарност и молитва в памет на делото на светите братя Кирил и Методий.

По време на Причастния канон епископ Арсений произнесе проповед за празника.

В края на светата Литургия владиката преподаде архипастирския благослов на Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай.

Снимки: http://www.plovdivskamitropolia.bg/galery/category/2159-11-05-2020.html

 

 

Снимки

Архиерейска св. Литургия в памет на светите равноапостолни Кирил и Методий в ПловдивАрхиерейска св. Литургия в памет на светите равноапостолни Кирил и Методий в ПловдивАрхиерейска св. Литургия в памет на светите равноапостолни Кирил и Методий в ПловдивАрхиерейска св. Литургия в памет на светите равноапостолни Кирил и Методий в ПловдивАрхиерейска св. Литургия в памет на светите равноапостолни Кирил и Методий в ПловдивАрхиерейска св. Литургия в памет на светите равноапостолни Кирил и Методий в ПловдивАрхиерейска св. Литургия в памет на светите равноапостолни Кирил и Методий в ПловдивАрхиерейска св. Литургия в памет на светите равноапостолни Кирил и Методий в ПловдивАрхиерейска св. Литургия в памет на светите равноапостолни Кирил и Методий в ПловдивАрхиерейска св. Литургия в памет на светите равноапостолни Кирил и Методий в Пловдив
« предишна новинаследваща новина »