ЛЕСТВИЦА

 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Нов йерей на Българската православна църква

11 ноември 2010 11:58, Варненска и Великопреслaвска митрополия
Свещеническо ръкоположение

На 7 ноември 2010 г. Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Кирил отслужи архиерейска св. Литургия в катедралния храм-паметник „Свето Успение Богородично”, гр. Варна, в съслужение със свещеници от всички храмове.

По време на светата богослужба митрополит Кирил ръкоположи дякон Михаил Манев от гр. Варна в свещенически сан.

След тържественото многолетствие митрополит Кирил поздрави всички присъстващи, пожела им Божието благословение, а на новия свещеник на Църквата - достойно служение на Господнята нива.

Свещеник Михаил Манев е и административен директор на Православния център за духовно обгрижване на наркозависими "Св. княз Боян Енравота - първомъченик български" (накратко ПЦДОН). Той е ангажиран с търсенето на финансиране и представителството на ПЦДОН пред институциите. Благодарение на умелото общуване на отец Михаил с държавните власти, както и с нестопанския сектор, са постигнати добри резултати, печелят се доста проекти.

Да ни е честит новият йерей на Българската православна църква! И да даде Бог, повече такива дейни и млади духовници да сеят на Божията нива!

Честито, отец Михаиле!

 

 

Снимки

Свещеническо ръкоположениеСвещеническо ръкоположениеСвещеническо ръкоположениеСвещеническо ръкоположениеСвещеническо ръкоположениеСвещеническо ръкоположение
« предишна новинаследваща новина »