ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Стара Загора ще има параклис, носещ името на св. Георги Победоносец

16 май 2020 09:09, Старозагорска митрополия
Стара Загора ще има параклис, носещ името на св. Георги Победоносец

Стара Загора ще има параклис, носещ името на Свети Георги Победоносец. Това стана ясно след провела се днес среща на Негово Високопреосвещенство Старозагорския митрополит Киприан с командира на Втора механизирана бригада – бригаден генерал Стоян Шопов. След разглеждането на проекта, бе определен и парцелът на територията на поделението, на който параклисът да бъде изграден. Първата копка се очаква през лятото, след приключването на процедурата по учредяване правото на строеж.

На срещата, в знак на благодарност за добрите взаимоотношения между църквата и армията, владиката подари на генерал Шопов икона с образа на Свети Георги.

 

 

Снимки

Стара Загора ще има параклис, носещ името на св. Георги ПобедоносецСтара Загора ще има параклис, носещ името на св. Георги ПобедоносецСтара Загора ще има параклис, носещ името на св. Георги ПобедоносецСтара Загора ще има параклис, носещ името на св. Георги ПобедоносецСтара Загора ще има параклис, носещ името на св. Георги ПобедоносецСтара Загора ще има параклис, носещ името на св. Георги Победоносец
« предишна новинаследваща новина »