ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Храмов празник в с. Мирково в деня на светите велики равноапостолни царе Константин и Елена

22 май 2020 12:05, Ловчанска митрополия
Храмов празник в с. Мирково в деня на светите велики равноапостолни царе Константин и Елена

Църквата в с. Мирково празнува своя храмов празник на 21 май, когато отбелязваме паметта на св. велики царе равноапостолни Константин и Елена. Светата Божествена Литургия оглави Ловчанският митрополит Гавриил, като на владиката съслужиха св.ик. Йоан Алексиев, прот. Антоний Марчев и дякон Петър Милошов.

На клира бяха ст. ик. Емил Якимов и прот. Николай Славчев.

Молитвено участие взеха и инж. Драгомир Драганов, изпълнителен директор и други представители на „Елаците - Мед“ АД, които преди години изградиха и дариха параклиса на Ловчанска епархия.

В края на богослужението владиката каза проповед и раздаде иконки.

Проповед на митрополит Гавриил:

 

 

Снимки

Храмов празник в с. Мирково в деня на светите велики равноапостолни царе Константин и ЕленаХрамов празник в с. Мирково в деня на светите велики равноапостолни царе Константин и ЕленаХрамов празник в с. Мирково в деня на светите велики равноапостолни царе Константин и ЕленаХрамов празник в с. Мирково в деня на светите велики равноапостолни царе Константин и ЕленаХрамов празник в с. Мирково в деня на светите велики равноапостолни царе Константин и ЕленаХрамов празник в с. Мирково в деня на светите велики равноапостолни царе Константин и Елена
« предишна новинаследваща новина »