ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Богослужения, посветени на св. вмчца Неделя, в Старинен Пловдив

07 юли 2020 15:13, Пловдивска митрополия
Богослужения, посветени на св. вмчца Неделя, в Старинен Пловдив

На 7 юли Светата Църква отбелязва паметта на света великомъченица Неделя.

В навечерието на празника, с благословението на Високопреосвещения Пловдивски митрополит Николай, Знеполският епископ Арсений - викарий на митрополита възглави празничната вечерня с петохлебие, а на следващия ден и архиерейската св. Литургия в храма, посветен на св. вмчца Неделя в Старинния Пловдив.

С викарния епископ съслужиха: йеромонах Максим, ставрофорен свещеноиконом Тодор Хаджиев, иконом Деян Стоенчев - духовен надзорник, иконом Петър Хубенов - епархийски съветник, иконом Апостол Марудов - председател на храм „Св.вмчца Неделя“, протойерей Станчо Костов и митрополитските протодякон Илиян Александров и дякон Ангел Ангелов.

Песнопенията изпълни смесеният хор при храм „Св. Възнесение Господне” с диригент г-жа Дорис Хофман.

По време на „Причастния канон“ епископ Арсений произнесе слово, в което припомни житийния мъченически подвиг на света вмчца Неделя.

В края на светата Литургия Негово Преосвещенство епископ Арсений преподаде на миряните архипастирския благослов на архипастиря на Пловдвиска епархия митрополит Николай, като честити именния ден на всички носещи името на светицата.

Духовното тържество завърши с многолетствие, провъзгласено от протодякон Илиян Александров.

Снимки: https://www.flickr.com/photos/188979811@N04/albums/72157714996406747/with/50083484418/

https://www.flickr.com/photos/188979811@N04/albums/72157715004765487

 

 

Снимки

Богослужения, посветени на св. вмчца Неделя, в Старинен ПловдивБогослужения, посветени на св. вмчца Неделя, в Старинен ПловдивБогослужения, посветени на св. вмчца Неделя, в Старинен ПловдивБогослужения, посветени на св. вмчца Неделя, в Старинен ПловдивБогослужения, посветени на св. вмчца Неделя, в Старинен ПловдивБогослужения, посветени на св. вмчца Неделя, в Старинен ПловдивБогослужения, посветени на св. вмчца Неделя, в Старинен ПловдивБогослужения, посветени на св. вмчца Неделя, в Старинен ПловдивБогослужения, посветени на св. вмчца Неделя, в Старинен ПловдивБогослужения, посветени на св. вмчца Неделя, в Старинен ПловдивБогослужения, посветени на св. вмчца Неделя, в Старинен ПловдивБогослужения, посветени на св. вмчца Неделя, в Старинен ПловдивБогослужения, посветени на св. вмчца Неделя, в Старинен ПловдивБогослужения, посветени на св. вмчца Неделя, в Старинен ПловдивБогослужения, посветени на св. вмчца Неделя, в Старинен ПловдивБогослужения, посветени на св. вмчца Неделя, в Старинен ПловдивБогослужения, посветени на св. вмчца Неделя, в Старинен Пловдив
« предишна новинаследваща новина »