ЛЕСТВИЦА

 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Детски празник в Горна Малина

20 ноември 2010 19:36, Софийска митрополия
Детски празник в Горна Малина

За втора поредна година в с. Горна Малина, Софийско, енорийският свещеник Серафим Янев организира празник за децата от Детската градина в селото, в чест на християнския празник Въведение Богородично. Тази година в празничната програма се включиха деца от трета група на ОДЗ ”Вяра, надежда и любов” . С помощта на техните ръководителки - г-жа Георгиева и г-жа Цветкова, малките християнчета бяха подготвили стихчета и песнички, които въодушевено изпълниха пред енориашите и пред своите родители.

Децата с интерес слушаха историята, разказана от о. Серафим, за малката Мария, която тригодишна била въведена в храма, и с готовност се включиха в реденето на пъзел с празничната икона. Те още рисуваха, отговаряха на въпроси, играха с хвърчило и много се забавляваха. Почерпката с шоколадово яйце, сокче и др. лакомства бе подсигурена от църковното настоятелство при храма.

За радост на свещеника тази година много родители дойдоха в храма, за да се възрадват заедно с децата си от настъпващия празник. Изпълнените стихчета не само умиляваха, но и караха възрастните да се замислят за чистосърдечието и дръзновението на децата, които с радост рецитираха:

„Днес е празник много мил, с него Бог ни е благословил

затова ще Му благодарим, че със семейство ни е надарил.

Събрали сме се тук сега, по християнски у дома.

Всички сядаме задружни, хващаме се за ръце

и се молим от сърце: да сме здрави, да сме живи,

да сме винаги щастливи, все така да сме задружни,

да помагаме си в нужда, да сме ние християни,

Бог със нас да се похвали”.

 

 

 

 

 

Текст: Весела Игнатова
Снимки: Кремена Янева

 

 

Снимки

Детски празник в Горна МалинаДетски празник в Горна МалинаДетски празник в Горна МалинаДетски празник в Горна МалинаРусинки от празникаРусинки от празникаДетски празник в Горна МалинаДетски празник в Горна Малина
« предишна новинаследваща новина »