ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Излезе от печат брой 13 на „Църковен вестник”

13 юли 2020 11:19, Българска Патриаршия
Излезе от печат брой 13 на „Църковен вестник”

Този брой е посветен на Великата тайна на посвещението в Христа. От всяка една страница ще чуете гласа на посветили се на служение Богу свещенослужители и монаси, които със своите слова и дела ни възпламеняват за потегляне по пътя на Върховната справедливост - стръмния път на добродетелта „вътре в определените ни граници”, очертани от църковните догмати и канони.

ПОСРЕЩАНЕТО НА ПЪРВОЮЛСКАТА УТРИН с бдението за празника на Рилската св. обител – Пренасяне мощите на преп. Йоан ни спомня светлия пример на всебългарското и всеправославно „светило пресветло”. Подробен репортаж с архиерейски обръщения към народа – СТР. 1-2.

По повод храмовия празник на Софийската митрополитска катедрала публикуваме интервю, оставащо като завет, с дългогодишния ѝ председател приснопаметния ставр. ик. Мина Минчев „ЛИЧНИЯТ ПРИМЕР - ОСНОВНОТО СВИДЕТЕЛСТВО НА ВЯРАТА” – СТР. 1, 4-5.

Въдворяване на новия ѝ председател – СТР. 8.

Интервю с архимандрит Серафим - игумен на Суковския манастир ни запознава с дела на вярата в този сръбски манастир: „АКО СМЕ В ЕДНА ВЯРА, ТО НИЕ СМЕ ЕДНО” – СТР. 3.

„СЕГА Е СЪД НАД ТОЯ СВЯТ” е продължение от бр. 12 на пастирското слово на архимандрит Захариас (Захару), с което той се обръща към миряните и най-вече към своите събратя, свещенослужителите, за откриващите се пред нас възможности в дните на изпитания – СТР. 6.

„ЗА ЗДРАВАТА МИСТИКА В БОЛНОТО ВРЕМЕ” насочва вниманието ни към нуждата от бдителност за различаване произхода на съновиденията и въобще на виденията - СТР. 7.

Повод за тази статия е книгата „Споделено царство”, описваща чудесата свързани с откриването мощите на Митилинските новомъченици св. Рафаил, Николай и Ирина.

Инициатор за изграждане на български храм в тяхна почит е новопреставилият се в Господа иконом Иван Динков. За освещаването на храма – СТР. 8.

ПОСТРИЖЕНИЯ В МАЛКА СХИМА – СТР. 2-3.

Отговорен редактор на броя: Анула Христова

 

 

« предишна новинаследваща новина »