ЛЕСТВИЦА

 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Денят на християнското семейство и младеж в гр. Кула

22 ноември 2010 11:30, Видинска митрополия
Денят на християнското семейство и младеж в гр. Кула

На 20 ноември в храм „Св. апостоли Петър и Павел”, гр. Кула, се състоя водоосвещение и благодарствен молебен по повод празника Въведение Богородично и Деня на християнското семейство и православната младеж.

Молитвените последования бяха отслужени от Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Дометиан в съслужение с Величкия епископ Сионий, архимандрит Антим, изпълняващ длъжността архиерейски наместник на Кулска духовна околия, архимандрит Поликарп, председател на катедралния храм на Видин, архимандрит Неофит, брат на Раковишкия манастир, и йеродякон Максим, брат на Бдинската света обител.

След тържественото богослужение Величкият епископ Сионий произнесе слово във връзка с празника и Деня на християнското семейство и младеж, а на свой ред митрополит Дометиан благослови вярващите и от негово име бяха раздадени осветени иконки на децата и вярващите.

Подир молитвословието в храма духовниците се отправиха към площада пред Младежкия център, където клуб „Завръщане към корена” представи в пиеса как българинът отбелязва Деня на християнското семейство.

Пиесата бе подготвена с особеното съдействие на архимандрит Антим, който тази година за първи път в духовния живот на града организира честване на Въведение Богородично и отбелязването му като Ден на християнското семейство и младеж.

Митрополит Дометиан благодари за прекрасното пресъздаване на семейното огнище, на мира и любовта в семейството и като поднесе подаръци на участниците, отправи своя благослов към населението на гр. Кула за мир, здраве и любов.

На тържествата взеха участие кметът на града, председателят на Общинския съвет на Кула, както и много гости и приятели на града.

Текст: архимандрит Поликарп
Снимки: йеродякон Максим

 

 

Снимки

Денят на християнското семейство и младеж в гр. КулаДенят на християнското семейство и младеж в гр. КулаДенят на християнското семейство и младеж в гр. КулаДенят на християнското семейство и младеж в гр. КулаДенят на християнското семейство и младеж в гр. КулаДенят на християнското семейство и младеж в гр. КулаДенят на християнското семейство и младеж в гр. КулаДенят на християнското семейство и младеж в гр. КулаДенят на християнското семейство и младеж в гр. КулаДенят на християнското семейство и младеж в гр. КулаДенят на християнското семейство и младеж в гр. КулаДенят на християнското семейство и младеж в гр. КулаДенят на християнското семейство и младеж в гр. КулаДенят на християнското семейство и младеж в гр. КулаДенят на християнското семейство и младеж в гр. КулаДенят на християнското семейство и младеж в гр. КулаДенят на християнското семейство и младеж в гр. КулаДенят на християнското семейство и младеж в гр. КулаДенят на християнското семейство и младеж в гр. КулаДенят на християнското семейство и младеж в гр. КулаДенят на християнското семейство и младеж в гр. КулаДенят на християнското семейство и младеж в гр. КулаДенят на християнското семейство и младеж в гр. КулаДенят на християнското семейство и младеж в гр. КулаДенят на християнското семейство и младеж в гр. КулаДенят на християнското семейство и младеж в гр. КулаДенят на християнското семейство и младеж в гр. КулаДенят на християнското семейство и младеж в гр. КулаДенят на християнското семейство и младеж в гр. КулаДенят на християнското семейство и младеж в гр. КулаДенят на християнското семейство и младеж в гр. КулаДенят на християнското семейство и младеж в гр. КулаДенят на християнското семейство и младеж в гр. КулаДенят на християнското семейство и младеж в гр. КулаДенят на християнското семейство и младеж в гр. КулаДенят на християнското семейство и младеж в гр. Кула
« предишна новинаследваща новина »