ЛЕСТВИЦА

 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

От заспиване към пробуждане

22 ноември 2010 12:26, Видинска митрополия
От заспиване към пробуждане

На 21 ноември, Въведение Богородично, с благословението на Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Дометиан, Величкият епископ Сионий, архимандрит Поликарп и йеродякон Максим посетиха с. Цар Петрово, Кулска духовна околия.

Посещението бе във връзка с Въведение Богородично и се състоя по покана на будното население на селото.

Епископ Сионий бе посрещнат в храма на селото - „Св. Кирил и Методий”, където бяха извършени водоосвещение и благодарствен молебен за здраве, успех и духовен напредък на мирното население.

След молитвената среща в храма, където епископ Сионий произнесе слово във връзка с отбелязването на празника и като Ден на християнското семейство и православната младеж, всички се отправиха към читалището на селото. Там бе подготвена празнична програма.

По време на тържеството гостите бяха приветствани от кмета на селото, който сподели радостта си от това духовно посещение.

На гостите бе предоставена възможността да разгледат читалището, което се явява като едно от най-хубавите в региона.

На празничната среща бяха проведени и разговори за съставянето на инициативен комитет, който да се занимае и бъде ангажиран с великолепния, но за съжаление занемарен, храм и той да бъде ремонтиран, освежен и приведен в онзи вид, в който нашите предци са го създали за гордост и прослава на Бога.

Текст: архимандрит Поликарп
Снимки: йеродякон Максим

 

 

Снимки

От заспиване към пробужданеОт заспиване към пробужданеОт заспиване към пробужданеОт заспиване към пробужданеОт заспиване към пробужданеОт заспиване към пробужданеОт заспиване към пробужданеОт заспиване към пробужданеОт заспиване към пробужданеОт заспиване към пробужданеОт заспиване към пробужданеОт заспиване към пробужданеОт заспиване към пробужданеОт заспиване към пробужданеОт заспиване към пробужданеОт заспиване към пробужданеОт заспиване към пробужданеОт заспиване към пробужданеОт заспиване към пробужданеОт заспиване към пробужданеОт заспиване към пробуждане
« предишна новинаследваща новина »