ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Поздравителен адрес от Българския патриарх Неофит до Ловчанския митрополит Гавриил по случай неговата седемдесетгодишнина

19 юли 2020 12:05, Българска Патриаршия
Поздравителен адрес от Българския патриарх Неофит до Ловчанския митрополит Гавриил по случай седемдесетгодишнината

ДО НЕГОВО ВИСОКОПРЕОСВЕЩЕНСТВО ЛОВЧАНСКИЯ МИТРОПОЛИТ ГАВРИИЛ

ГР. ЛОВЕЧ

ВАШЕ ВИСОКОПРЕОСВЕЩЕНСТВО,

Сърдечно Ви поздравяваме по случай благословената 70-годишнина от Вашето рождение!

Благопожелаваме от Бога крепко здраве, бодър дух и дълголетие изпълнено с много ревност по Божието дело и достигане на „пълната възраст на Христовото съвършенство“ (Еф. 4:13). С нарастване броя на годините все повече осъзнаваме, че единствената ни надежда е в „Христа разпнатия“ (IКор. 1:23), чрез Когото „живеем, и се движим, и съществуваме“ (Деян. 17:28).

Ваше Високопреосвещенство, радваме се, че подражавайки на Добрия пастир (Ин.10:11-15) всекидневно поучавате Божия народ да ходи в закона Господен (Пс. 118:1) и чрез жертвоготовността си за спасителното дело възвестявате на ближния за Иисус Христос, Който дойде в плът (1 Ин 4:2).

Молитвено изпросваме от Всеподателя на всяко добро Господ Иисус Христос многолетно да наставлявате клира и паството на богохранимата Ловчанска епархия в истините на светата православната вяра, както и с присъщата Ви ревност да приобщавате в изпълнение на делото Божие все повече човеци към Онзи, Който е „пътят и истината и животът“ (Ин.14:6) – Господ Иисус Христос.

За много и от Бога благословени години, Високопреосвещени владико!

С братска в Христа обич,

† НЕОФИТ

ПАТРИАРХ БЪЛГАРСКИ

 

 

« предишна новинаследваща новина »