ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Лятна православна занималня за деца

25 юли 2020 10:38, Видинска митрополия
Лятна православна занималня за деца

На 20 юли - Илинден, с благословението на Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Даниил, в гр. Видин отвори врати Лятна православна занималня за деца от 7-14 годишна възраст.

В първата смяна участват 23 деца. Заниманията се водят от преподавателките в Неделното училище към храм "Св. Николай Мирликийски Чудотворец" и по предмета Религия - Православие Елена Велкова, Мария Петрова и Елза Николова. Тяхната дейност се подпомага и от доброволци от енорията при митрополитския храм.

Днес децата посетиха Раковишкия манастир "Света Троица", крепостта Кастра Мартис, Етнографската къща в град Кула и Изворския манастир "Успение Богородично".

В Раковишкия манастир децата се поклониха в храма, запалиха свещички, след което сестрите предложиха почерпка и разказаха за светата обител и ежедневието си в нея. В манастира се проведоха част от дневните им занимания - беседа, занимателни игри и рисуване на места, впечатлили ги от манастирския двор.

Екскурзията завърши с посещение на Изворския манастир, където децата взеха благословение от игумена, запалиха свещички, помолиха се и посетиха Аязмото.

Радостта от заедно прекарания ден, наситен с много преживявания, ще се помни дълго от децата и ръководителите. "Колко хубаво и колко приятно е братя да живеят наедно!" (Пс.132:1)

 

 

 

Снимки

Лятна православна занималня за деца Лятна православна занималня за деца Лятна православна занималня за деца Лятна православна занималня за деца Лятна православна занималня за деца Лятна православна занималня за деца Лятна православна занималня за деца Лятна православна занималня за деца
« предишна новинаследваща новина »