ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

В с. Ягода се поклониха пред частица от мощите на св. Пантелеймон

27 юли 2020 15:58, Старозагорска митрополия
В с. Ягода се поклониха пред частица от мощите на св. Пантелеймон

На 27 юли, когато Православната цъква отбеляза паметта на св. вмчк и целител Пантелеймон, св. Седмочисленици и Успението на св. Климент, архиеп. Охридски, Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан отслужи св. Божествена Златоустова литургия в храм „Св. Пантелеймон“ – с. Ягода, Казанлъшка духовна околия.

Десетки миряни се поклониха пред частица от мощите на св. Пантелеймон, донесени за поклонение от игумена на Шипченската света обител йеромонах Панкратий.

В края на службата, в която участва и хорът при Катедралния храм “Св. Николай”, с диригент Мария Колева, владиката прочете молитвата за изцеление от коронавируса.

На 29 юли, когато отбелязваме паметта на св. мчк Калиник и св. свщмчк Висарион Смоленски, в храм „Св. Димитър“, гр Мъглиж е последната архиерейска литургия за месеца, с начален час 09:30. На нея, отново от Шипченския манастир, ще бъдат донесени мощите на Св. Димитрий за поклонение.

 

 

Снимки

В с. Ягода се поклониха пред частица от мощите на св. Пантелеймон В с. Ягода се поклониха пред частица от мощите на св. Пантелеймон В с. Ягода се поклониха пред частица от мощите на св. Пантелеймон В с. Ягода се поклониха пред частица от мощите на св. Пантелеймон
« предишна новинаследваща новина »