ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Излезе от печат брой 14 на "Църковен вестник"

29 юли 2020 11:54, Българска Патриаршия
Излезе от печат брой 14 на "Църковен вестник"

В края на месец юли от печат излезе новият брой на "Църковен вестник". Основна тема в броя е отбелязването на седемдесетгодишния юбилей на Ловчанския митрополит Гавриил, за който може подробно да се информирате на стр. 1 и 2.

В брой 14 място намира и докладът на Сливенския митрополит Йоаникий, произнесен на Свето-Йоановите четения - "св. Серафим, коронавирусът и боголовието". Докладът може да откриете на стр. 4 и 5.

Продължаваме и поредицата за достойните архиереи на Българската православна църква от миналото столетие, като този път обръщаве внимание на Дебърския митрополит Козма, положил неимоверни усилия за укрепването на Българската екзархия в пределите на Македония. За митрополит Козма Дебърски може да прочетете на стр. 1 и 6.

В рубриката "Църковно изкуство" пък може да се запознаете с текста на Силва Маринова - "Притча за светлината и тъмнината" на стр. 7.

В броя е отделено и специално място за иконографията на всебългарския покровител св. Йоан Рилски.

"Църковен вестник" се разпространява в православните храмове и в църковните магазини, както и чрез абонамент.

Цена на един брой - 0,70 лв.

За ваши въпроси, коментари и предложения за теми, може да се обърнете на следните адреси: София 1000; ул. "Оборище" №4; Синодално издателство; e-mail: sinizdat@gmail.com

Отговорен редактор на броя: Александра Карамихалева

 

 

« предишна новинаследваща новина »