ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

В гр. Мъглиж откриха площад и чешма на името на Врачанския митрополит Калиник

29 юли 2020 20:30, Старозагорска митрополия
В гр. Мъглиж откриха площад и чешма на името на Врачанския митрополит Калиник

Чешма и площад на името на покойния Врачански митрополит Калиник откриха в родния му град Мъглиж. Те бяха осветени лично от Негово Високопреосвещенство Старозагорския митрополит Киприан, който по-рано днес отслужи св. Божествена Златоустова литургия в мъглижкия храм “Св. Димитър Солунски”. По време на службата миряните се поклониха пред частица от мощите на Св. Димитрий, донесени от игумена на Шипченския манастир йеромонах Панкратий.

Зад идеята за обособяването на площадното пространство стоят Старозагорска Света Митрополия, “Арсенал” АД и Община Мъглиж. Припомняме, че по повод 50 години от обявяването на Мъглиж за град, Врачанският митрополит Калиник бе удостоен посмъртно със званието “Почетен гражданин”.

 

 

Снимки

В гр. Мъглиж откриха площад и чешма на името на Врачанския митрополит Калиник В гр. Мъглиж откриха площад и чешма на името на Врачанския митрополит Калиник В гр. Мъглиж откриха площад и чешма на името на Врачанския митрополит Калиник В гр. Мъглиж откриха площад и чешма на името на Врачанския митрополит Калиник В гр. Мъглиж откриха площад и чешма на името на Врачанския митрополит Калиник
« предишна новинаследваща новина »