ЛЕСТВИЦА

 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Децата на Русе възпяват Пресвета Богородица - концерт

24 ноември 2010 12:09, Русенска митрополия
Концерт по случай Въведение Богородично в Русе

На 22 ноември в Пленарната зала на Община Русе се проведе традиционният концерт по случай празника Въведение Богородично, организиран от Русенската света митрополия, Община Русе и РИО – Русе. Присъстващите бяха поздравени за празника от кмета на Русе, г-н Божидар Йотов. Поднесени бяха цветя от името на областния управител, г-н Пламен Стоилов.

Беседа за празника Въведение Богородично изнесе свещеник Георги Райков от храм “Свето Възнесение”. В програмата взеха участие ученици от русенските училища, в които се изучава учебният предмет “Религия”: СОУ “Йордан Йовков”, СОУ “Васил Левски”, СОУЕЕ “Св. Константин-Кирил Философ”, ОУ “Тома Кърджиев”, ОУ “Братя Миладинови” и ОУ “Иван Вазов”. Те изпълниха стихотворения и песни, посветени на празника, на Бога, на дома и семейството. Концертната програма беше обогатена с изпълненията на децата от ЦДГ “Пинокио” и на учениците от специалност “Народно пеене” от НУИ “Проф. Веселин Стоянов”. В концерта взеха участие 123-ма ученици от седем русенски училища.

В края на концерта Негово Високопреосвещенство Русенски митрополит Неофит благослови участниците и благодари за радостта и за празничното настроение, които те създадоха. Митрополит Неофит предаде на присъстващите и поздрав от Негово Светейшество Максим, патриарх Български и митрополит Софийски, който е започнал своето служение в Русе, в храма “Света Богородица”, и е работил с децата от дом “Райна Гатева”.

След думите на Русенския митрополит прозвуча песнопението “Чистая Дево” и всички участници в концерта отново изпълниха сцената. Децата и всички присъстващи в залата отнесоха в сърцата си незабравим спомен от празничната вечер.

 

 

Снимки

Митрополит Неофит и архимандрит ЕмилианБлагословение преди началото на концертаПоздравление от кмета на РусеКонцерт по случай Въведение Богородично в РусеКонцерт по случай Въведение Богородично в РусеСвещеник Георги Райков произнася беседаКонцерт по случай Въведение Богородично в РусеКонцерт по случай Въведение Богородично в РусеКонцерт по случай Въведение Богородично в РусеСвещеник Георги Райков произнася беседаКонцерт по случай Въведение Богородично в РусеКонцерт по случай Въведение Богородично в РусеКонцерт по случай Въведение Богородично в РусеКонцерт по случай Въведение Богородично в РусеКонцерт по случай Въведение Богородично в РусеКонцерт по случай Въведение Богородично в РусеКонцерт по случай Въведение Богородично в РусеКонцерт по случай Въведение Богородично в РусеКонцерт по случай Въведение Богородично в РусеКонцерт по случай Въведение Богородично в Русе

Аудио

Поздравително слово на митрополит Неофит

« предишна новинаследваща новина »