ЛЕСТВИЦА

 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Митрополит Дометиан освети нова придобивка в с. Добри дол

25 ноември 2010 17:05, Видинска митрополия
Нова кравеферма в с. Добри дол

На 25 ноември бе открита обновена кравеферма на фирма „Алексия 2002” в село Добри дол, община Лом.

Новоизградената кравеферма бе осветена от Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Дометиан в съслужение с Величкия епископ Сионий, архимандрит Поликарп, председател на катедралния храм на Видин, и архимандрит Борис, игумен на Добридолския манастир „Света Троица”.

На тържественото освещаване на кравефермата присъстваха министър-председателят Бойко Борисов, заместник-министърът на земеделието и храните д-р Светлана Боянова и изпълнителният директор на Държавен фонд „Земеделие” Светослав Симеонов.

Лентата на новата ферма преряза министър-председателят Бойко Борисов.

Инвестицията в размер на 5,4 милиона лева е от Държавен фонд „Земеделие”.

Над 4,6 милиона лева са под формата на кредит, а 758 хиляди са субсидия.

Кравефермата е с капацитет 844 броя животни и е изградена по най-съвременни европейски технологии.

От качествената й продукция ще се ползват мнозина и митрополит Дометиан благослови предприятието да работи благополучно и успешно за полза и здраве на хората, живеещи в ломския регион и извън него.

Текст и снимки: архимандрит Поликарп

 

 

Снимки

Нова кравеферма в с. Добри долНова кравеферма в с. Добри долНова кравеферма в с. Добри долНова кравеферма в с. Добри долНова кравеферма в с. Добри долНова кравеферма в с. Добри долНова кравеферма в с. Добри долНова кравеферма в с. Добри долНова кравеферма в с. Добри долНова кравеферма в с. Добри долНова кравеферма в с. Добри долНова кравеферма в с. Добри долНова кравеферма в с. Добри долНова кравеферма в с. Добри долНова кравеферма в с. Добри долНова кравеферма в с. Добри долНова кравеферма в с. Добри долНова кравеферма в с. Добри дол
« предишна новинаследваща новина »