ЛЕСТВИЦА

 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Фестивал на източноправославната църковна музика

30 ноември 2010 15:46, Сливенска митрополия
Сливенска света Митрополия

На 4 и 5 декември 2010 г. в Сливен ще се проведе Шестият национален фестивал на източноправославната църковна музика, посветен на Николай Трендафилов Сливенец. Фестивалът е организиран от Сливенска митрополия, Сдружение смесен хор „Добри Чинтулов” и народно читалище „Зора” и ще се проведе в храм ”Св. Богородица”.

Фестивалът ще бъде открит на 4 декември в 18 ч. от Негово Високопреосвещенство Сливенски митрополит Йоаникий. Първите изпълнения ще бъдат на: смесен хор “Добри Чинтулов” с диригент маестро Методий Григоров, хор „Гусла” от Ямбол с диригент Васил Шейтанов и младежки камерен хор „Гаудеамус” от Пловдив с диригент Весела Гелева.

На 5 декември фестивалът ще продължи със света Литургия, която ще отслужи ставрофорният свещеноиконом Янко Иванов с участието на камерен детски църковен хор при храм „Св. Богородица” с диригент Методий Григоров. От 11 ч. ще продължи концертната програма с участието на: хор „Априлов-Палаузов” при Народно читалище „Априлов-Палаузов” – Габрово, с диригент Елена Назърова и смесения хор „Славянски звуци” – София, с диригент Милен Иванов.

 

 

« предишна новинаследваща новина »