ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Духовници от Русенска епархия осветиха кръговото кръстовище преди моста на гр. Бяла

01 декември 2010 11:01, Русенска митрополия
Св. Литургия

На 30 ноември, св. ап. Андрей Първозвани, архим. Емилиан, прот. Светослав Георгиев и дякон Кирил Синев отслужиха св. Литургия в девическия манастир „Св. Петка” в с. Копривец. На клира благоговейно изпълни песнопенията Ангел Младенов, секретар на Русенска св. митрополия.

По обяд духовниците осветиха новото кръгово кръстовище преди моста на гр. Бяла с вода от р. Йордан. В тържеството по откриването на пътното съоръжение взеха участие министър-председателят на България Бойко Борисов, народният представител от ГЕРБ в 19-и МИР - Русе г-н Пламен Нунев, министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев, народният представител от ГЕРБ в 19-и МИР - Русе г-жа Светлана Ангелова, председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" г-н Божидар Йотов, областният управител Пламен Стоилов, кметът на община Бяла г-н Юрий Симеонов, председателят на УС на българската асоциация "Пътна безопасност" г-н Николай Иванов, кметове на съседни общини.

След освещаването на кръговото кръстовище министър-председателят Бойко Борисов запали свещи и се помоли в храм „Св. Георги” в гр. Бяла, а духовниците отслужиха трисагий пред паметника на загиналите преди 4 години 18 наши съграждани, намиращ се в двора на храма.

Премиерът разговаря с отец Емилиан и прот. Георги Стоянов за нуждите от възстановяване на църкви и готовността да се кандидатства за това с изработени и конкурентноспособни проекти.

Текст: дякон Кирил Синев
Снимки: Ангел Младенов, Силва Агопян

 

 

Снимки

Кръговото кръстовищеСилно медийно присъствиеОсвещаване на кръстовищетоОсвещаване на кръстовищетоВодосветПоръсване на официалните представителиОфициалните представителиХрам "Св. Георги", гр. БялаПремиерът Бойко БорисовРазговор с духовницитеРазговор с духовницитеТрисагий пред паметникаТрисагий пред паметникаТрисагий пред паметникаПаметникът на загиналите
« предишна новинаследваща новина »