ЛЕСТВИЦА

За старостта

За старостта

Църковен вестник
Електронното “домашно огнище”

Електронното “домашно огнище”

Александра Карамихалева
С расо в глобализирания град

С расо в глобализирания град

Свещ. Ангел ВЕЛИЧКОВ
Клеветата

Клеветата

Мартин Николов
Иконите на Божията Майка

Иконите на Божията Майка

Митр. Антоний СУРОЖКИ
 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Духовници от Русенска епархия осветиха кръговото кръстовище преди моста на гр. Бяла

01 декември 2010 11:01, Русенска митрополия
Св. Литургия

На 30 ноември, св. ап. Андрей Първозвани, архим. Емилиан, прот. Светослав Георгиев и дякон Кирил Синев отслужиха св. Литургия в девическия манастир „Св. Петка” в с. Копривец. На клира благоговейно изпълни песнопенията Ангел Младенов, секретар на Русенска св. митрополия.

По обяд духовниците осветиха новото кръгово кръстовище преди моста на гр. Бяла с вода от р. Йордан. В тържеството по откриването на пътното съоръжение взеха участие министър-председателят на България Бойко Борисов, народният представител от ГЕРБ в 19-и МИР - Русе г-н Пламен Нунев, министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев, народният представител от ГЕРБ в 19-и МИР - Русе г-жа Светлана Ангелова, председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" г-н Божидар Йотов, областният управител Пламен Стоилов, кметът на община Бяла г-н Юрий Симеонов, председателят на УС на българската асоциация "Пътна безопасност" г-н Николай Иванов, кметове на съседни общини.

След освещаването на кръговото кръстовище министър-председателят Бойко Борисов запали свещи и се помоли в храм „Св. Георги” в гр. Бяла, а духовниците отслужиха трисагий пред паметника на загиналите преди 4 години 18 наши съграждани, намиращ се в двора на храма.

Премиерът разговаря с отец Емилиан и прот. Георги Стоянов за нуждите от възстановяване на църкви и готовността да се кандидатства за това с изработени и конкурентноспособни проекти.

Текст: дякон Кирил Синев
Снимки: Ангел Младенов, Силва Агопян

 

 

Снимки

Кръговото кръстовищеСилно медийно присъствиеОсвещаване на кръстовищетоОсвещаване на кръстовищетоВодосветПоръсване на официалните представителиОфициалните представителиХрам "Св. Георги", гр. БялаПремиерът Бойко БорисовРазговор с духовницитеРазговор с духовницитеТрисагий пред паметникаТрисагий пред паметникаТрисагий пред паметникаПаметникът на загиналите
« предишна новинаследваща новина »