ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Празник на Социална асоциация „Св. Андрей” БГСНЦ

01 декември 2010 20:28, Варненска и Великопреслaвска митрополия
Празник на Социална асоциация „Св. Андрей”

На 30 ноември Православната църква почита първозвания св. ап. Андрей. Той е и покровител на Българо-германската социална асоциация, която вече 11 години реализира социални, образователни и благотворителни проекти на територията на общините Варна и Аксаково.

На св. Литургия, отслужена с благословението на Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит Кирил в храма на с. Кичево от координатора в СА „Св. Андрей” свещеник Стойко Найденов, присъстваха част от децата от детската градина, както и учениците от ЦНСТ към Детския комплекс на асоциацията.

В началото плахо, но впоследствие с увереност, децата се включиха в ектениите по време на св. Литургия и казаха Господнята молитва. Николинка от VI клас прочете на богомолците и житието на св. ап. Андрей, което децата вече добре познават.

В празничния ден учителите и възпитателите от Детския комплекс също се включиха. Следобед, след празничния водосвет бе осветена и царевица, част от традиционната трапеза за празника. В непринудената обстановка бе обсъдено житието на светеца.

С благодарност към Всеподателя Бога и молитвената помощ на св. ап. Андрей, продължава дейността на българо-германската асоциация!

Текст: свещеник Стойко Найденов
Снимки: Марчела Дърова

 

 

Снимки

Празник на Социална асоциация „Св. Андрей”Празник на Социална асоциация „Св. Андрей”Празник на Социална асоциация „Св. Андрей”Празник на Социална асоциация „Св. Андрей”Празник на Социална асоциация „Св. Андрей”Празник на Социална асоциация „Св. Андрей”Празник на Социална асоциация „Св. Андрей”Празник на Социална асоциация „Св. Андрей”Празник на Социална асоциация „Св. Андрей”Празник на Социална асоциация „Св. Андрей”Празник на Социална асоциация „Св. Андрей”Празник на Социална асоциация „Св. Андрей”
« предишна новинаследваща новина »