ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Архиерейски богослужения за празника на св. Николай Мирликийски

05 декември 2010 14:49, Софийска митрополия
Софийска св. митрополия

По повод честването на св. Николай Мирликийски, с благословението на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Максим, на 5 декември, в навечерието на празника, ще бъдат отслужени велики вечерни с архиерейско участие. В столичния храм "Св. Николай Мирликийски ", на ул. "Калоян", вечернята ще отслужи Негово Преосвещенство Знеполски еп. Йоан, викарий на Софийския митрополит.

Вторият софийски викарий, Браницки еп. Григорий, ще оглави празничната вечерня в софийския храм "Св. Николай Мирликийски ", в кв. "Връбница".

Начало на богослужбите 18,00 часа.

На 6 декември Негово Високопреосвещенство Йосиф, митрополит на САЩ, Канада и Австралия, който е в страната за редовната сесия на Св. Синод, ще оглави светата Литургия за празника в столичния старинен храм "Св. София - Премъдрост Божия".

Празничната св. Литургия в храма при Руското подворие ще бъде оглавена от Негово Преосвещенство Стобийски еп. Наум, главен секретар на Светия Синод.

Негово Преосвещенство Знеполски еп. Йоан ще оглави празничната св. Литургия в храм "Св. Николай" в гр. Рила, а преосвещеният Браницки еп. Григорий ще оглави богослужбата в посветения на Божия угодник Николай Мирликийски храм в с. Негован.

 

 

« предишна новинаследваща новина »