ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Никулденско богослужение в с. Костичовци

05 декември 2010 15:24, Видинска митрополия
Никулденско богослужение в с. Костичовци

На 5 декември във връзка с празника на св. Николай Чудотворец, който Църквата Христова отбелязва на 6 декември, в енорийския храм на с. Костичовци, община Димово, посветен на св. Николай, бе отслужена тържествена света Литургия.

Светата Литургия бе отслужена от архимандрит Поликарп, председател на катедралния храм на Видин, а молитвените последования изпълни архимандрит Евтимий, свещенослужител също от катедралния храм на Видин.

В енорийския храм на с. Костичовци отслужването на света Литургия бе голяма радост за жителите на селото, които от много години жадуват за богослужение и света Литургия.

След светата богослужба миряните бяха поздравени от архимандрит Поликарп от името на Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Дометиан, както и поощрени за всичко онова, което са направили и правят за облагородяването на светия храм и обновяването на духовния живот.

Благочестивите християни след молитвата бяха подготвили празнична традиционна трапеза от рибни ястия, подобаваща за посрещане на Никулден.

Текст: архимандрит Поликарп
Снимки: архимандрит Евтимий

 

 

Снимки

Никулденско богослужение в с. КостичовциНикулденско богослужение в с. КостичовциНикулденско богослужение в с. КостичовциНикулденско богослужение в с. КостичовциНикулденско богослужение в с. КостичовциНикулденско богослужение в с. КостичовциНикулденско богослужение в с. КостичовциНикулденско богослужение в с. КостичовциНикулденско богослужение в с. КостичовциНикулденско богослужение в с. КостичовциНикулденско богослужение в с. КостичовциНикулденско богослужение в с. КостичовциНикулденско богослужение в с. КостичовциНикулденско богослужение в с. Костичовци
« предишна новинаследваща новина »