ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Никулден в Сливенска епархия

07 декември 2010 10:05, Сливенска митрополия
Никулден в Сливенска епархия

Един от най-почитаните светийски празници е Никулден. В чест на светителя Николай Мирликийски Чудотворец в Сливенска епархия има построени 10 храма. Три от тях са в Сливен, Ямбол и в бургаския квартал ”Сарафово”. В строеж е и най-големият храм в жк ”Меден рудник” в Бургас, посветен на св. Николай Чудотворец.

Негово Високопреосвещенство Сливенски митрополит Йоаникий отслужи св. Литургия в централния храм на Бургас - ”Св. Кирил и Методий”. Там той отличи с офикия ”ставрофорен иконом” о. Николай Димитров, член на Сливенския епархийски съвет.

В Ямбол службата бе водена от архиерейския наместник ставроф. иконом Панайот Чакъров, а в Сливен - от протосингела на митрополията архим. Калист. Празнични богослужения бяха отслужени и във всички храмове на епархията.

Поздравяваме ставрофорния иконом Николай Димитров и му пожелаваме много здраве и дълголетие.

Предлагаме фоторепортаж от службата в храм ”Св. Николай Чудотворец” в Сливен.

 

 

Снимки

Никулден в Сливенска епархияНикулден в Сливенска епархияНикулден в Сливенска епархияНикулден в Сливенска епархияНикулден в Сливенска епархияНикулден в Сливенска епархияНикулден в Сливенска епархияНикулден в Сливенска епархияНикулден в Сливенска епархияНикулден в Сливенска епархияНикулден в Сливенска епархияНикулден в Сливенска епархия
« предишна новинаследваща новина »