ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Никулденски празник в с. Капитановци

07 декември 2010 11:52, Видинска митрополия
Никулденски празник в с. Капитановци

Във видинското с. Капитановци се състоя празник по случай отбелязването деня на св. Николай Чудотворец.

Тържественото отбелязване на паметта на великия Христов светител бе организирано от енорийския свещеник протойерей Арахин Георгиев, г-н Владимир Аристотелов, кмет на селото и местния клуб на пенсионера.

Тържеството бе уважено от Негово Преосвещенство Величкия епископ Сионий, викарий на Видинския митрополит.

В храма на селото епископ Сионий отслужи водоосвещение за здраве и спасение на жителите на с. Капитановци, след което произнесе прочувствена проповед за живота и делото на св. Николай.

Тържеството продължи в клуба на пенсионера, където бе приготвен празничен обяд, рибен корбан, за благото на миролюбивите жители на Капитановци.

Денят на св. Николай от тази година става патрон на клуба на пенсионера в селото, защото името на клуба - „Капитаните”, се свързва с морето, а св. Николай е покровител на моряци и рибари.

Тържеството в клуба премина в духовна обстановка. Украсявайки го със своето благо слово, епископ Сионий подбуди празнуващия народ към осъзнаване на истинската почит и преклонение пред великия Божий угодник, св. Николай.

Текст: архимандрит Поликарп
Снимки: Петьо Цеков и Тихомир Асенов

 

 

Снимки

Никулденски празник в с. КапитановциНикулденски празник в с. КапитановциНикулденски празник в с. КапитановциНикулденски празник в с. КапитановциНикулденски празник в с. КапитановциНикулденски празник в с. КапитановциНикулденски празник в с. КапитановциНикулденски празник в с. КапитановциНикулденски празник в с. КапитановциНикулденски празник в с. КапитановциНикулденски празник в с. КапитановциНикулденски празник в с. КапитановциНикулденски празник в с. КапитановциНикулденски празник в с. КапитановциНикулденски празник в с. Капитановци
« предишна новинаследваща новина »