ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Архиерейска св. Литургия за Никулден в с. Негован

07 декември 2010 20:30, Софийска митрополия
Празничната икона

На 6 декември в софийското с. Негован бе отслужена архиерейска св. Литургия по повод храмовия празник на църквата. Тя бе оглавена от Негово Преосвещенство Браницки еп. Григорий, втори викарий на Софийския митрополит. В съслужение с архиерея в богослужението взеха участие свещеник Радослав Станев, свещеник Борис Петров - предстоятел на храма, свещеник Бисер Костадинов, свещеник Лазар Георгиев и дякон Дамян Друмев.

Жителите на Негован, сред които бяха кметът на селото г-н Теодосий Димитров и представители на общината, бяха особено радостни, тъй като от десетки години не е била отслужвана празнична Литургия за Никулден от архиерей.

Епископ Григорий произнесе слово, в което припомни на богомолния народ живота и делото на светителя Николай и ни поучи как ние като християни да му подражаваме в неговата ревност по Господа. Той преподаде първосветителския благослов към отец предстоятеля, съслужащите отци и богомолния народ на селото. Многолетствие за Българския патриарх, народа и христолюбивото войнство прозвуча за всички празнуващи този светъл празник.

Накрая, в двора на църквата бе отслужен празничен водосвет и бяха осветени хлебни и рибни приношения.

След богослужбата Негово Преосвещенство посети манастира край с. Негован, посветен на св. Богородица.

Текст: свещеник Лазар Георгиев
Снимки: Мая Георгиева

 

 

Снимки

Архиерейска св. Литургия за Никулден в с. НегованАрхиерейска св. Литургия за Никулден в с. НегованАрхиерейска св. Литургия за Никулден в с. НегованАрхиерейска св. Литургия за Никулден в с. НегованАрхиерейска св. Литургия за Никулден в с. НегованАрхиерейска св. Литургия за Никулден в с. Негован
« предишна новинаследваща новина »