ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Участие на български деца на коледните тържества в Драма

08 декември 2010 21:36, Неврокопска митрополия
Коледното градче

На 5 декември тази година, български деца взеха участие в коледните тържества в гр. Драма, Република Гърция. Сред избраните да участват в тазгодишните празненства на гръцкия град, бяха децата от Детска вокална студия при Православния информационен център към Неврокопска св. митрополия, с ръководител Радко Енчев, детският танцов състав при читалище “Зора 1858” от Дупница, с ръководител Диляна Кацарска, и балет “Дъга” от благоевградския Младежки дом, с ръководител Анита Дюлгерова. Децата от различни възрасти пяха и танцуваха пред многобройната публика на специална сцена, издигната в Онируполи - Градът на мечтите, построен от община Драма за децата, пълен с безброй влакчета, въртележки и кокетни сергии с лакомства. Организатор на проявата бе Клубът на госпожите от Драма, които повериха на благоевградския си партньор - сдружение “Ние, жените”, подбора на талантливите деца от Югозапада.

Детската вокална студия при Православния център в гр. Благоевград бе водена от свещеник Стоян Бербатов и взема участие в тържествата за втора поредна година. Този път с групата пътуваха и родители, които станаха съпричастни на радостта на своите деца и си пожелаха в българските градове да се организират подобни коледни градчета.

По пътя всички си припомниха житието на св. Варвара - покровителката на гр. Драма, и посетиха изворите "Св. Варвара" и езерата на града. По обратния път до България децата посетиха и манастира "Св. вмчк Георги" в гр. Хаджидимово. След кратката беседа с игумена на манастира всички се поклониха на чудотворната икона на св. Георги и благодариха на Бога за чудесния ден.

 

 

Кратък репортаж от събитието

You need to install, upgrade or enable your Flash Player

Православен информационен център -
Благоевград

 

 

Снимки

Коледното градчеКоледното градчеКоледното градчеДетска вокална студияКоледното градчеКоледното градчеКоледното градчеКоледното градчеКоледното градчеКоледното градчеКоледното градче
« предишна новинаследваща новина »