ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Изложба на картини

10 декември 2010 22:21, Неврокопска митрополия
Православният информационен център

На 9 декември в Православния информационен център - гр. Благоевград бе открита изложба от картини на свещеник Костадин Калайджиев. Православният информационен център към Неврокопска света митрополия реализира за първи път подобна инициатива и целта е фокусиране на общественото внимание върху творчеството на православни автори и техния поглед върху света.

Свещеник Костадин Калайджиев служи в църквата "Света Троица" в гр. Банско и е председател на църковните настоятелства на църквите "Св. Кирил и Методий" в гр. Якоруда и "Св. Атанасий" в с. Елешница. Успоредно със задълженията си на свещеник, отец Костадин пише стихове и проза, занимава се с дърворезба, иконопис и рисуване на картини. Първата си изложба осъществява през 2007 г. съвместно със своя ученик Иван Стоянов в гр. Банско. Настоящата изложба в Благоевград е първата му самостоятелна и е по покана на Православния център. Картините на отеца са разнообразни по теми и жанрове - пейзажи, натюрморти и портрети. Композиционно творбите отразяват съвременността и живота на хората от близкото минало.

Откриването на изложбата започна с водосвет, отслужен от автора и благоевградски свещеници. Свещеник Стоян Бербатов от името на екипа на Православния център приветства отец Костадин и го представи на гостите. В продължение на няколко часа хората разглеждаха творбите и не спираха да задават своите въпроси.

Изложбата ще остане открита за гражданите на Благоевград до 31 декември 2010 година.

Православен информационен център - Благоевград

 

 

Снимки

"Оран в полите на Пирин""Ловна засада""Якоруда - между Рила и Родопите""Якорудската баня""Гостун""Ранно утро в Пирин""Синята ваза""Счупената ваза с есенни цветя""Косач""Махленски корбан""Зайди, зайди, пойди мое ясно слънце""Низане на тютюна""Дървар""Хижа "Вихрен""Лицемерът и пустотата"„ Не в Твое ли име, Господи, бесове изгонвахме?"Част от гоститеКартинитеКартинитеЧаст от гоститеЧаст от гоститеЧаст от гоститеСвещеник Костадин Калайджиев
« предишна новинаследваща новина »