ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Ловчанлии си спомниха за дядо Григорий

11 декември 2010 19:57, Ловчанска митрополия
10 години от кончината на Ловчанския митрополит Григорий

Десетгодишнината от кончината на приснопаметния Ловчански митрополит Григорий днес събра в престолния град духовници и миряни. В Ловеч за Заупокойната св. Литургия пристигна и Неврокопският митрополит Натанаил, който е духовно чадо на покойния владика. Катедралният храм "Света Троица" се изпълни с хора, дошли молитвено да си спомнят своя архиерей. Тук бяха архиерейските наместници от епархията и градското духовенство. След св. Литургия бяха отслужени панихида и трисагий на гроба на владиката.

След службата Негово Високопреосвещенство митрополит Натанаил припомни моменти от биографията на дядо Григорий и изтъкна неговото високо старание достойно да светителства в епархията си по време на комунистическия режим, да е пример за клирици и миряни.

Високопреосвещеният Ловчански митрополит Гавриил в обръщението си към вярващите обърна внимание на това, че вече десет години, откакто обикаля епархийските градове и села, но никъде досега не е чул лоша дума от никого за делата и личността на приснопаметния митрополит Григорий, напротив - всички си го спомнят като строг и справедлив духовник, взискателен преди всичко към себе си, а после и към епархиотите си, когато става въпрос за тяхното душеспасение.

Бог да посели душата на покойния наш владика там, където е жилището на всички, които се веселят! Амин!

 

 

Снимки

10 години от кончината на Ловчанския митрополит Григорий10 години от кончината на Ловчанския митрополит Григорий10 години от кончината на Ловчанския митрополит Григорий10 години от кончината на Ловчанския митрополит Григорий10 години от кончината на Ловчанския митрополит Григорий10 години от кончината на Ловчанския митрополит Григорий10 години от кончината на Ловчанския митрополит Григорий
« предишна новинаследваща новина »