ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Освещаване на конна база в деня на св. Спиридон

13 декември 2010 18:09, Видинска митрополия
Освещаване на конна база в деня на св. Спиридон

На 12 декември, в деня на св. Спиридон, Негово Преосвещенство Величкият епископ Сионий посети и освети новооткритата конна база на охранителна фирма „Алфа щит” в гр. Видин.

Епископ Сионий отслужи водосвет и се помоли за здраве и успех на трудещите се във фирмата, както и за благословение на конете.

Новоосветената конна база е ново начало в охранителното дело на фирмата, което ще допринесе за още по-голямата сигурност и спокойствие на обектите, охранявани от „Алфа щит”.

Величкият епископ Сионий донесе иконата на свети Спиридон за благословение, духовна радост и утеха на трудещите се в охранителната фирма.

След молитвеното последование служителите оседлаха конете и направиха празнично шествие в чест на св. Спиридон. Те изразиха своята надежда, че светията, който се счита за покровител на занаятчиите, ще покровителства и техните трудове.

Охранителна фирма „Алфа щит” е тясно свързана с делата на Видинска света митрополия, тъй като охранява и се грижи за опазването на недвижимите имоти на митрополията. Фирма „Алфа щит” с управител г-н Илия Илиев охранява църковните имоти безвъзмездно.

Текст: архимандрит Поликарп
Снимки: Петьо Цеков

 

 

Снимки

Освещаване на конна база в деня на св. СпиридонОсвещаване на конна база в деня на св. СпиридонОсвещаване на конна база в деня на св. СпиридонОсвещаване на конна база в деня на св. СпиридонОсвещаване на конна база в деня на св. СпиридонОсвещаване на конна база в деня на св. СпиридонОсвещаване на конна база в деня на св. СпиридонОсвещаване на конна база в деня на св. СпиридонОсвещаване на конна база в деня на св. Спиридон
« предишна новинаследваща новина »