ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Благотворителен концерт за набиране средства за построяването на храм „Св. Дамаскин и Онуфрий Габровски” в гр. Габрово

17 декември 2010 15:15, Великотърновска митрополия
Благотворителен концерт за новостроящия се храм „Св. Дамаскин и Онуфрий Габровски” в гр. Габрово

На 14 декември Женското благотворително дружество "Майчина грижа" организира Коледен благотворителен концерт от 18 ч. в Художествената галерия "Христо Цокев". Съорганизатори на събитието бяха Народно читалище "Априлов - Палаузов -1861" и Музикалното сдружение към читалището.

Целта на събитието бе набиране средства за построяването на новия храм в кв. „Младост”, именуван на габровските светци Онуфрий и Дамаскин. Концертът бе открит от председателката на женското дружество г-жа Ганка Шиварова, която припомни, че дружеството е основано в храм „Света Троица” и призова всички да съдействат според възможностите си за изграждането на новия храм.

Протойерей Стефан Стефанов, предстоятел на новостроящия се храм, благодари за прекрасната инициатива на дружеството и призова Божието благословение над всички дарители, ктитори и участници в строежа на храма.

В концерта взе участие вокална формация при ПМГ „Академик Иван Гюзелев” с диригент Бистра Мамулева, която изпълни „Приспивна песен” от Брамс и „Честита Коледа” от Хосе Фелисиано. След това публиката се наслади на изпълненията на възпитаничките на „Музикално сдружение” при НЧ „Априлов – Палаузов 1861” с преподаватели: Юлия Големанова, Бистра Мамулева и Елена Назърова.

Деница Влаева изпълни „Зимна песничка” от Добри Христов и „Етюд” от Ляховицка, Йоана Маринова се представи с „Хорал” от Абрамян, Петя Ковачева – „Соната” от Чимароза и „Ноктюрно” от Шопен, Миглена Дончева – „На Елизе” от Бетовен, Юлия Големанова и Елена Назърова – квартет от операта „Риголето” от Джузепе Верди, Деворина Гамалова и Христофор Михайлов – дует за цигулка и виола в сол мажор от Моцарт, Миглена Дончева – „Вчера” – Бийтълс, Митко Шандурков – „Реквием за една мечта” – Мансел, Криста Дурчева – „Лилиум” – Комико Нома, Юлия Големанова и Елена Назърова – „Розовата пантера” – Хенри Манчини, Юлия Големанова и Бистра Мамулева – „Валс” из музиката към драмата на Лермонтов „Маскарад” от Арам Хачатурян, Елмира Енчева – „В подражание на Албенис” от Шчедрин.

Концертът бе закрит с изпълненията на църковен хор при храм „Света Троица” с диригент Бистра Мамулева: „Рождество Христово”, „Хвалите имя Господне” от Добри Христов и „Рождество Твое, Христе Боже наш”.

Продължителните и искрени аплодисменти на пълната зала бяха човешката благодарност за всички изпълнители, участвали в това Христолюбиво начинание. Нека да получат и небесната си награда!

Набирателна сметка:

Банка ДСК ЕАД ФЦ Габрово. Сметка: 02/0000000004960128

IBAN: LG84STSA93000004960128

Текст и снимки: прот. Стефан Стефанов, гр. Габрово

 

 

Снимки

Благотворителен концерт за новостроящия се храм „Св. Дамаскин и Онуфрий Габровски” в гр. ГабровоБлаготворителен концерт за новостроящия се храм „Св. Дамаскин и Онуфрий Габровски” в гр. ГабровоБлаготворителен концерт за новостроящия се храм „Св. Дамаскин и Онуфрий Габровски” в гр. ГабровоБлаготворителен концерт за новостроящия се храм в ГабровоБлаготворителен концерт за новостроящия се храм „Св. Дамаскин и Онуфрий Габровски” в гр. ГабровоБлаготворителен концерт за новостроящия се храм „Св. Дамаскин и Онуфрий Габровски” в гр. ГабровоБлаготворителен концерт за новостроящия се храм „Св. Дамаскин и Онуфрий Габровски” в гр. ГабровоБлаготворителен концерт за новостроящия се храм „Св. Дамаскин и Онуфрий Габровски” в гр. ГабровоБлаготворителен концерт за новостроящия се храм „Св. Дамаскин и Онуфрий Габровски” в гр. ГабровоБлаготворителен концерт за новостроящия се храм „Св. Дамаскин и Онуфрий Габровски” в гр. ГабровоБлаготворителен концерт за новостроящия се храм „Св. Дамаскин и Онуфрий Габровски” в гр. ГабровоБлаготворителен концерт за набиране средства за построяването на хам „Свв. Дамаскин и Онуфрий Габровски” в гр. Габрово
« предишна новинаследваща новина »