ЛЕСТВИЦА

За старостта

За старостта

Църковен вестник
Електронното “домашно огнище”

Електронното “домашно огнище”

Александра Карамихалева
С расо в глобализирания град

С расо в глобализирания град

Свещ. Ангел ВЕЛИЧКОВ
Клеветата

Клеветата

Мартин Николов
Иконите на Божията Майка

Иконите на Божията Майка

Митр. Антоний СУРОЖКИ
 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Благотворителен концерт за набиране средства за построяването на храм „Св. Дамаскин и Онуфрий Габровски” в гр. Габрово

17 декември 2010 15:15, Великотърновска митрополия
Благотворителен концерт за новостроящия се храм „Св. Дамаскин и Онуфрий Габровски” в гр. Габрово

На 14 декември Женското благотворително дружество "Майчина грижа" организира Коледен благотворителен концерт от 18 ч. в Художествената галерия "Христо Цокев". Съорганизатори на събитието бяха Народно читалище "Априлов - Палаузов -1861" и Музикалното сдружение към читалището.

Целта на събитието бе набиране средства за построяването на новия храм в кв. „Младост”, именуван на габровските светци Онуфрий и Дамаскин. Концертът бе открит от председателката на женското дружество г-жа Ганка Шиварова, която припомни, че дружеството е основано в храм „Света Троица” и призова всички да съдействат според възможностите си за изграждането на новия храм.

Протойерей Стефан Стефанов, предстоятел на новостроящия се храм, благодари за прекрасната инициатива на дружеството и призова Божието благословение над всички дарители, ктитори и участници в строежа на храма.

В концерта взе участие вокална формация при ПМГ „Академик Иван Гюзелев” с диригент Бистра Мамулева, която изпълни „Приспивна песен” от Брамс и „Честита Коледа” от Хосе Фелисиано. След това публиката се наслади на изпълненията на възпитаничките на „Музикално сдружение” при НЧ „Априлов – Палаузов 1861” с преподаватели: Юлия Големанова, Бистра Мамулева и Елена Назърова.

Деница Влаева изпълни „Зимна песничка” от Добри Христов и „Етюд” от Ляховицка, Йоана Маринова се представи с „Хорал” от Абрамян, Петя Ковачева – „Соната” от Чимароза и „Ноктюрно” от Шопен, Миглена Дончева – „На Елизе” от Бетовен, Юлия Големанова и Елена Назърова – квартет от операта „Риголето” от Джузепе Верди, Деворина Гамалова и Христофор Михайлов – дует за цигулка и виола в сол мажор от Моцарт, Миглена Дончева – „Вчера” – Бийтълс, Митко Шандурков – „Реквием за една мечта” – Мансел, Криста Дурчева – „Лилиум” – Комико Нома, Юлия Големанова и Елена Назърова – „Розовата пантера” – Хенри Манчини, Юлия Големанова и Бистра Мамулева – „Валс” из музиката към драмата на Лермонтов „Маскарад” от Арам Хачатурян, Елмира Енчева – „В подражание на Албенис” от Шчедрин.

Концертът бе закрит с изпълненията на църковен хор при храм „Света Троица” с диригент Бистра Мамулева: „Рождество Христово”, „Хвалите имя Господне” от Добри Христов и „Рождество Твое, Христе Боже наш”.

Продължителните и искрени аплодисменти на пълната зала бяха човешката благодарност за всички изпълнители, участвали в това Христолюбиво начинание. Нека да получат и небесната си награда!

Набирателна сметка:

Банка ДСК ЕАД ФЦ Габрово. Сметка: 02/0000000004960128

IBAN: LG84STSA93000004960128

Текст и снимки: прот. Стефан Стефанов, гр. Габрово

 

 

Снимки

Благотворителен концерт за новостроящия се храм „Св. Дамаскин и Онуфрий Габровски” в гр. ГабровоБлаготворителен концерт за новостроящия се храм „Св. Дамаскин и Онуфрий Габровски” в гр. ГабровоБлаготворителен концерт за новостроящия се храм „Св. Дамаскин и Онуфрий Габровски” в гр. ГабровоБлаготворителен концерт за новостроящия се храм в ГабровоБлаготворителен концерт за новостроящия се храм „Св. Дамаскин и Онуфрий Габровски” в гр. ГабровоБлаготворителен концерт за новостроящия се храм „Св. Дамаскин и Онуфрий Габровски” в гр. ГабровоБлаготворителен концерт за новостроящия се храм „Св. Дамаскин и Онуфрий Габровски” в гр. ГабровоБлаготворителен концерт за новостроящия се храм „Св. Дамаскин и Онуфрий Габровски” в гр. ГабровоБлаготворителен концерт за новостроящия се храм „Св. Дамаскин и Онуфрий Габровски” в гр. ГабровоБлаготворителен концерт за новостроящия се храм „Св. Дамаскин и Онуфрий Габровски” в гр. ГабровоБлаготворителен концерт за новостроящия се храм „Св. Дамаскин и Онуфрий Габровски” в гр. ГабровоБлаготворителен концерт за набиране средства за построяването на хам „Свв. Дамаскин и Онуфрий Габровски” в гр. Габрово
« предишна новинаследваща новина »