ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Нови книги

20 декември 2010 15:41, Отдел "Връзки с обществеността"
Вестителят на светлината

Три нови книжки се появиха на книжния пазар в навечерието на Рождество Христово – цикъл приказки, посветени на Рилската света обител. „Предания от ромона на рилските чешми” с автор Надя Петрова са съвместно издание на Синодално издателство при БПЦ и Рилската св. обител и са едно чудесно продължение на успешното плодоносно сътрудничество при предишната книга на авторката - „Приказката наречена Рилски манастир”.

Новоизлезлият цикъл включва три отделни книги малък формат: приказка за Хрельовата кула под заглавие „Предание за каменната кула”, приказка за Рафаиловия кръст под заглавие „Божествен дар” и приказка за клепалото, озаглавена „Вестителят на светлината”.

Тези приказки, еднакво полезни и за деца, и за възрастни, са увлекателен разказ на сладкодумната Надя Петрова за легендарния създател на най-старата сграда в Рилския манастир – Хрельовата кула, и за размирните и смутни времена на Средновековието; за вярата на една богоотдадена и богоозарена душа, вплетена в дърворезбените дантели на забележителния по своята изкусност Рафаилов кръст; и за манастирския живот през „очите” на едно клепало.

Тези три приказки, трогателни „Предания от ромона на рилските чешми”, които се четат на един дъх, ще ви разходят не само зад стените на Рилския манастир и неговата многовековна история, но и из историята на България, неразривно вплетена с историята на св. Йоановата обител.

Книгите могат да бъдат закупени в Рилската света обител, в Синодално издателство и църковните книжарници.

 

 

Снимки

Предание за каменната кулаБожествен дар
« предишна новинаследваща новина »