ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Рождественско послание на Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит Кирил

20 декември 2010 17:03, Варненска и Великопреслaвска митрополия
Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Кирил

РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО – ТАЙНАТА НА БЛАГОЧЕСТИЕТО

Велика е тайната на благочестието, Бог се яви в плът (1Тим. 3:16), възкликва св. ап. Павел, удивлявайки се на пречудния Божи промисъл за спасението на човешкия род чрез явяването на Божия Син в плът.

С вяра в Бога и преклонение пред величието Му мъдреците Му поднесоха в дар – злато, ливан и смирна (Мат. 2:11, Ис. 60:6).

Какво е необходимо да поднесем на Богомладенеца ние? Още 600 години преди Рождество Христово пророк Исаия ни предава Божията блага и съвършена воля: „Умийте се, очистете се, махнете от очите Ми злите си деяния, престанете да правите зло, научете се да правите добро, търсете правда” (Ис.1:16-17). Апостол Иаков ни съветва: „Приближете се към Бога, и Той ще се приближи към вас, очистете ръце, грешници, изправете сърца, двоедушни” (Иак. 4:8).

Нека в тези светли тържествени дни ние се приближаваме и радваме в Бога, Спасителя наш, да вършим със страх Божий Неговата свята воля и Той ще се приближи към нас.

От все сърце поздравяваме всички с Рождество Христово и настъпването на Новото лето Господне, с най-добри благопожелания за здраве, духовна радост и успех в живота и в делото на спасението си.

За много и благодатни години!

† Варненски и Великопреславски митрополит КИРИЛ

 

 

« предишна новинаследваща новина »