ЛЕСТВИЦА

За старостта

За старостта

Църковен вестник
Електронното “домашно огнище”

Електронното “домашно огнище”

Александра Карамихалева
С расо в глобализирания град

С расо в глобализирания град

Свещ. Ангел ВЕЛИЧКОВ
Клеветата

Клеветата

Мартин Николов
Иконите на Божията Майка

Иконите на Божията Майка

Митр. Антоний СУРОЖКИ
 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Коледен концерт на ансамбъл „Дунав”

20 декември 2010 20:13, Видинска митрополия
Коледен концерт на ансамбъл „Дунав”

На 20 декември в сградата на Общинския драматичния театър на гр. Видин се състоя Коледен концерт, организиран и изпълнен от ансамбъл „Дунав”.

Гост на празничния концерт на видинския ансамбъл бяха Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Дометиан и Величкият епископ Сионий.

От името на Видинския митрополит на изпълнителите и на главния художествен ръководител - г-н Генчо Генчев, бе поднесен букет, символ на добрите приятелски и духовни взаимоотношения между светата Митрополия и ансамбъл „Дунав”.

Коледният концерт бе подготвен от г-н Генчо Генчев и от г-н Васил Минков, концертмайстор, г-жа Наталия Кирилова, хореограф, както и от г-н Трофим Андреев, репетитор.

Бе изпълнена следната програма: "Коледа в стария Видин", Китка от народни песни в изпълнение на Ж. Сливенова и Е. Попова-Мицова, в съпровод на оркестър „Видин” с ръководител Вени Петков, "Коледари", "Момински игри", Фрагменти от музикално-танцова постановка „На събор”, "Огреяла месечинка" и "Веселие в Златорожието".

Текст и снимки: архимандрит Поликарп

 

 

Снимки

Коледен концерт на ансамбъл „Дунав”Коледен концерт на ансамбъл „Дунав”Коледен концерт на ансамбъл „Дунав”Коледен концерт на ансамбъл „Дунав”Коледен концерт на ансамбъл „Дунав”Коледен концерт на ансамбъл „Дунав”Коледен концерт на ансамбъл „Дунав”Коледен концерт на ансамбъл „Дунав”Коледен концерт на ансамбъл „Дунав”Коледен концерт на ансамбъл „Дунав”Коледен концерт на ансамбъл „Дунав”Коледен концерт на ансамбъл „Дунав”Коледен концерт на ансамбъл „Дунав”Коледен концерт на ансамбъл „Дунав”Коледен концерт на ансамбъл „Дунав”Коледен концерт на ансамбъл „Дунав”Коледен концерт на ансамбъл „Дунав”Коледен концерт на ансамбъл „Дунав”
« предишна новинаследваща новина »