ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Нов брой на списание “Амвон” издание на варненския храм ”Св. Атанасий”

22 декември 2010 11:12, Варненска и Великопреслaвска митрополия
Герб на Варненска и Великопреслaвска митрополия

В навечерието на Рождество Христово излезе от печат новият брой на списание”Амвон”, издание на варненския храм ”Св. Атанасий”. В него читателите могат да прочетат интервюта с известния съвременен оптински духовник схиигумен Илий и с младата талантлива руска актриса Елена Скороходова.

На страниците на списанието са разгледани и следните теми: “Песен на Песните – любовна лирика или свещена алегория?”, ”Организирането на времето от православна гледна точка”, ”Нима християните не стават за нищо”, ”Писание и предание”, ”За догматите и духовния живот”, ”Общението означава общност”, ”Правата, които Христос е дал на децата”, ”Навлизайки по-дълбоко в Православието”, ”Неравенството” и др.

Интерес предизвикват и статиите, посветени на две съвременни чудеса: ”Аз родих вследствие на аборт” и ”Невероятно, но истина – най-голямото чудо на века в Румъния”.

Освен преводните материали голям е броят и на българските автори, представени в изданието.

Новият брой на списание “Амвон“ се разпространява безплатно в храм ”Св. Атанасий”, гр. Варна, като можете да го четете и на сайта на храма: http://www.sv-atanasii-varna.org/

ПРЕСЦЕНТЪР НА ВАРНЕНСКА И ВЕЛИКОПРЕСЛАВСКА СВ. МИТРОПОЛИЯ

 

 

« предишна новинаследваща новина »