ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Представяне на „Православен наръчник за 2011 г.” на Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Кирил

22 декември 2010 11:49, Варненска и Великопреслaвска митрополия
„Православен наръчник за 2011 г.”

На 20 декември 2010 г. Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Кирил представи в концертната зала на Радио Варна, своя „Настолен православен календар за 2011 г.” и книгата на Георги Казанджиев – „Варненският и Преславски митрополит Йосиф”.

Приветствено слово произнесе г-н Панко Анчев, председател на комисията по култура в Общински съвет Варна. Сред официалните гости на събитието бяха областният управител на гр. Варна г-н Данчо Симеонов, представители на Генералните консулства на Русия и Украйна и др.

Настолният календар се издава за осма поредна година, съдържа православните и гражданските празници. Има цитати от Стария и Новия завет, както и такива от Евангелието за всеки ден. В изданието могат да се намерят още: народен календар, важни събития от църковната и гражданската история, часът на изгрева и залеза на слънцето, продължителността на деня и нощта, кой пореден ден и коя седмица е. Включени са мъдрости, поуки, мисли на философи, писатели, художници, учени, духовници. Има място да се впишат и личните и семейните празници.

В началото на календара са поместени датите на големите църковни празници, постите и задушниците. Календарът завършва с азбучен указател, именните дни на най-разпространените имена в България, както и с благодарност към дарителите.

След представянето на календара и книгите митрополит Кирил разписа наръчниците с автограф за благословение и кратко духовно напътствие на присъстващите.

Текст и снимки: Борислав Стоев

 

 

Снимки

„Варненският и Преславски митрополит Йосиф” Представяне на „Православен наръчник за 2011 г.”Представяне на „Православен наръчник за 2011 г.”Представяне на „Православен наръчник за 2011 г.”
« предишна новинаследваща новина »