ЛЕСТВИЦА

За старостта

За старостта

Църковен вестник
Електронното “домашно огнище”

Електронното “домашно огнище”

Александра Карамихалева
С расо в глобализирания град

С расо в глобализирания град

Свещ. Ангел ВЕЛИЧКОВ
Клеветата

Клеветата

Мартин Николов
Иконите на Божията Майка

Иконите на Божията Майка

Митр. Антоний СУРОЖКИ
 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Представяне на „Православен наръчник за 2011 г.” на Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Кирил

22 декември 2010 11:49, Варненска и Великопреслaвска митрополия
„Православен наръчник за 2011 г.”

На 20 декември 2010 г. Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Кирил представи в концертната зала на Радио Варна, своя „Настолен православен календар за 2011 г.” и книгата на Георги Казанджиев – „Варненският и Преславски митрополит Йосиф”.

Приветствено слово произнесе г-н Панко Анчев, председател на комисията по култура в Общински съвет Варна. Сред официалните гости на събитието бяха областният управител на гр. Варна г-н Данчо Симеонов, представители на Генералните консулства на Русия и Украйна и др.

Настолният календар се издава за осма поредна година, съдържа православните и гражданските празници. Има цитати от Стария и Новия завет, както и такива от Евангелието за всеки ден. В изданието могат да се намерят още: народен календар, важни събития от църковната и гражданската история, часът на изгрева и залеза на слънцето, продължителността на деня и нощта, кой пореден ден и коя седмица е. Включени са мъдрости, поуки, мисли на философи, писатели, художници, учени, духовници. Има място да се впишат и личните и семейните празници.

В началото на календара са поместени датите на големите църковни празници, постите и задушниците. Календарът завършва с азбучен указател, именните дни на най-разпространените имена в България, както и с благодарност към дарителите.

След представянето на календара и книгите митрополит Кирил разписа наръчниците с автограф за благословение и кратко духовно напътствие на присъстващите.

Текст и снимки: Борислав Стоев

 

 

Снимки

„Варненският и Преславски митрополит Йосиф” Представяне на „Православен наръчник за 2011 г.”Представяне на „Православен наръчник за 2011 г.”Представяне на „Православен наръчник за 2011 г.”
« предишна новинаследваща новина »