ЛЕСТВИЦА

За старостта

За старостта

Църковен вестник
Електронното “домашно огнище”

Електронното “домашно огнище”

Александра Карамихалева
С расо в глобализирания град

С расо в глобализирания град

Свещ. Ангел ВЕЛИЧКОВ
Клеветата

Клеветата

Мартин Николов
Иконите на Божията Майка

Иконите на Божията Майка

Митр. Антоний СУРОЖКИ
 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Излезе от печат брой 23 на „Църковен вестник”

23 декември 2010 14:00, Българска Патриаршия
Брой 23/2010 на "Църковен вестник"

Излезе от печат брой 23 на официоза на БПЦ „Църковен вестник”. Един брой посветен основно на хиротонията на Негово Преосвещенство Главиницки еп. Йоан, доскорошен началник-отдел „Богослужебен” при Светия Синод, а понастоящем на ново послушание – викарий на Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит Кирил. Това събитие по Божий промисъл стана в деня, когато честваме св. Андрей, първозвания Христов апостол, проповядвал евангелието по Черноморието, и ден след като новоръкоположеният епископ на БПЦ навърши 61 години.

На първите страници намериха място богатата биография на новия архиерей и обширен репортаж на събитието, богато илюстриран с фотографиите на Атанас Димитров. Публикуваме и напътствените слова, които Българският патриарх Максим и Сливенският митрополит Йоаникий, извършил хиротонията, отправиха към новоръкоположения епископ и словото-отговор на Главиницки еп. Йоан - стр. 1-4. Два кратки откъса от кандидатската му дисертация в Русия и от магистърската му дисертация в Германия за пастирското служение по учението на св. Григорий Двоеслов и по учението на св. Амвросий Медиолански, представят Главиницкия еп. Йоан като автор и богослов.

За древлепросиялата Главиницка епархия, чието име е свързано с първоучителя св. Климент Охридски, нейното местоположение, административна принадлежност и история, както и за архиереите на БПЦ от ново време носили титлата „Главиницки” преди новоръкоположения еп. Йоан е статията на Борис Маринов, сътрудник в Църковно-историческия е архивен институт при Българската патриаршия – стр. 5

За историческото развитие, административното деление и съвременното състояние на Варненска и Великопреславска епархия – една от най-бурно развиващите се и с най-активна просветна и социална дейност епархии в страната, в която започва новото си служение Главиницки еп. Йоан – четете на стр. 6.

На три от седемте манастира, които се намират на територията на Варненска и Великопреславска епархия, т. нар. „Царски манастири”, е посветен авторският материал на митрополит Кирил Варненски и Великопреславски – стр. 7 и 8.

Вестникът се разпространява в православните храмове и в църковните магазини, както и чрез абонамент.

Цена на един брой - 0,70 лв.

Цена за годишен абонамент за 2011 г. - 26 лв.

Абонирането се извършва на адреса на издателството: София 1000; ул. "Оборище" № 4; Синодално издателство; МОЛ Танка Тончева Христова, или на e-mail: sinizdat@gmail.com с точно упоменаване на адреса на получателя.

Средствата се превеждат по пощата или по банкова сметка: УниКредит Булбанк - София; IBAN BG97UNCR96601018147018; BIC код: UNCRBGSF

По-долу прилагаме талон за абонамент.

Текст: Александра Карамихалева, редактор на "Църковен вестник"

 

 

Файлове

« предишна новинаследваща новина »