ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Излезе от печат брой 24 на „Църковен вестник”

23 декември 2010 14:10, Българска Патриаршия
Брой 24/2010 на "Църковен вестник"

Тема на броя: РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО.

В Рождественския брой централните страници са посветени на светлото събитие ­- идването на Спасителя в света. От тях митрополит Йосиф ни приканва да проверим сърцето си чрез словото “За личното ни взаимоотношение с Богомладенеца” ­- стр. 4-5.

На историческите факти около събитието, ознаменувало началото на новата ера, е статията на архим. Епифаний, представен в 22 бр., “Кога се е появила звездата и кога са дошли мъдреците” в превод на Алексей Стамболов -­ стр. 4.

За “Майката на света” -­ първия човек, приел с разум, сърце и плът Словото Божие, е материалът на Олга Дарманчева ­- стр. 5.

Рождественската проповед “Заради нас Богатият обедня...” е на известния със своята социална дейност Албански архиепископ Анастасий ­- стр. 7.

По повод настъпващите празници представяме един сериозен, задълбочен и очакван анализ на разликите и сходствата между понятията “корбан” и “курбан” с материала на Десислава Панайотова “Корбан, сиреч, дар Богу (Марк. 7:11)” -­ стр. 6-7.

Традиционно на заглавната първа страница на броя публикуваме "Патриаршеското и синодално Рождественско послание", както и календар на стр. 8

Новинарските страници отразяват културно-просветни и социални събития в лоното на БПЦ ­- стр. 2-3.

Вестникът се разпространява в православните храмове и в църковните магазини, както и чрез абонамент.

Цена на един брой - 0,70 лв.

Цена за годишен абонамент за 2011 г. - 26 лв.

Абонирането се извършва на адреса на издателството: София 1000; ул. "Оборище" № 4; Синодално издателство; МОЛ Танка Тончева Христова, или на e-mail: sinizdat@gmail.com с точно упоменаване на адреса на получателя. Средствата се превеждат по пощата или по банкова сметка: УниКредит Булбанк - София; IBAN BG97UNCR96601018147018; BIC код: UNCRBGSF

По-долу прилагаме талон за абонамент на "Църковен вестник".

Текст: Анула Христова, редактор на "Църковен вестник"

 

 

Файлове

« предишна новинаследваща новина »