ЛЕСТВИЦА

За старостта

За старостта

Църковен вестник
Електронното “домашно огнище”

Електронното “домашно огнище”

Александра Карамихалева
С расо в глобализирания град

С расо в глобализирания град

Свещ. Ангел ВЕЛИЧКОВ
Клеветата

Клеветата

Мартин Николов
Иконите на Божията Майка

Иконите на Божията Майка

Митр. Антоний СУРОЖКИ
 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Коледен концерт на децата от СОУ „Св. св. Кирил и Методий”, гр. Видин

22 декември 2010 23:25, Видинска митрополия
Коледен концерт на децата от СОУ „Св.Св. Кирил и Методий”, гр. Видин

На 22 декември в залата на Драматичния театър в гр. Видин се състоя тържественият Коледен концерт, изнесен от възпитаниците на СОУ „Св. св. Кирил и Методий”, гр. Видин.

С благословението на Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Дометиан на тържествената вечер присъства Негово Преосвещенство Велички епископ Сионий и духовници от гр. Видин.

Епископ Сионий поднесе цветя и изказа благопожелания от името на епархийския архиерей към директора г-н Любомир Миланов, учителския колектив, учениците и към празнуващото множество.

Концертът бе прекрасен израз на таланта, предаността към изкуството и всеотдайността на възпитаниците на училището, и донесе много радост на публиката. На всички присъстващи сърцата се изпълниха с възхищение и благодарност, че в трудните дни, в които живеем, се вижда, че нашият народ възкръсва духовно, че младото поколение пази традициите, цени красотата и възраства в творчество, мъдрост и любов.

Справка:

СОУ „Св. св. Кирил и Методий" осигурява качествено образование, уют и топли грижи на своите 740 възпитаници, в 35 паралелки. За високото равнище на тяхната общообразователна и профилирана подготовка в областта на изкуствата се грижат 77 висококвалифицирани преподаватели и 4 външни лектори.

Училището успешно изгражда облика си на престижно видинско училище, гарантиращо съвременни знания и умения на учениците си, удовлетворяващо потребностите и очакванията на младите хора и техните родители. Свободният творчески дух и атмосфера в училището и многобройните изяви и инициативи на талантите на децата превръщат формирането на знания и умения в неповторимо преживяване.

Специфичен облик на училището придава обучението в разширени и профилирани паралелки по изобразително изкуство, музика и хореография още в ранна училищна възраст. Разширеното и профилирано обучение по музика предлага възможности за школувано и народно пеене и индивидуално изучаване на музикални инструменти: пиано, цигулка, виолончело, акордеон, китара, кларнет, тромпет, ударни инструменти и народни инструменти - кавал, гъдулка, гайда и др.

Разширеното изучаване на изобразително изкуство предлага на учениците работа в групи по изящни и приложни изкуства: живопис, графика, иконопис и стенопис, приложна графика, моден дизайн, дизайн и реклама, дърворезба.

В разширеното и профилирано обучение по хореография учениците изучават история на танца, етнография, постановка на танца, български народни танци, модерни танци и др.

За формирането на младите таланти важна роля играят многобройните им творчески изяви - училищни, регионални, национални и международни изложби, конкурси, концерти и фестивали. В традиция се превърна възпитаниците на СОУ „Св. св. Кирил и Методий" да печелят призови места, което е доказателство за техния талант и за професионализма и всеотдайността на техните преподаватели.

Текст и снимки: архимандрит Поликарп

 

 

Снимки

Коледен концерт на децата от СОУ „Св.Св. Кирил и Методий”, гр. ВидинКоледен концерт на децата от СОУ „Св.Св. Кирил и Методий”, гр. ВидинКоледен концерт на децата от СОУ „Св.Св. Кирил и Методий”, гр. ВидинКоледен концерт на децата от СОУ „Св.Св. Кирил и Методий”, гр. ВидинКоледен концерт на децата от СОУ „Св.Св. Кирил и Методий”, гр. ВидинКоледен концерт на децата от СОУ „Св.Св. Кирил и Методий”, гр. ВидинКоледен концерт на децата от СОУ „Св.Св. Кирил и Методий”, гр. ВидинКоледен концерт на децата от СОУ „Св.Св. Кирил и Методий”, гр. ВидинКоледен концерт на децата от СОУ „Св.Св. Кирил и Методий”, гр. ВидинКоледен концерт на децата от СОУ „Св.Св. Кирил и Методий”, гр. ВидинКоледен концерт на децата от СОУ „Св.Св. Кирил и Методий”, гр. ВидинКоледен концерт на децата от СОУ „Св.Св. Кирил и Методий”, гр. ВидинКоледен концерт на децата от СОУ „Св.Св. Кирил и Методий”, гр. ВидинКоледен концерт на децата от СОУ „Св.Св. Кирил и Методий”, гр. ВидинКоледен концерт на децата от СОУ „Св.Св. Кирил и Методий”, гр. ВидинКоледен концерт на децата от СОУ „Св.Св. Кирил и Методий”, гр. ВидинКоледен концерт на децата от СОУ „Св.Св. Кирил и Методий”, гр. ВидинКоледен концерт на децата от СОУ „Св.Св. Кирил и Методий”, гр. ВидинКоледен концерт на децата от СОУ „Св.Св. Кирил и Методий”, гр. ВидинКоледен концерт на децата от СОУ „Св.Св. Кирил и Методий”, гр. ВидинКоледен концерт на децата от СОУ „Св.Св. Кирил и Методий”, гр. ВидинКоледен концерт на децата от СОУ „Св.Св. Кирил и Методий”, гр. ВидинКоледен концерт на децата от СОУ „Св.Св. Кирил и Методий”, гр. ВидинКоледен концерт на децата от СОУ „Св.Св. Кирил и Методий”, гр. ВидинКоледен концерт на децата от СОУ „Св.Св. Кирил и Методий”, гр. ВидинКоледен концерт на децата от СОУ „Св.Св. Кирил и Методий”, гр. ВидинКоледен концерт на децата от СОУ „Св.Св. Кирил и Методий”, гр. Видин
« предишна новинаследваща новина »